Mainos

Helsingissä ammuskellut vartija tunnusti

Poliisin mukaan paritaloon linnoittautunut mies ampui yli sata laukausta talosta ja sen pihalta.

Helsingissä ammuskellut vartija on tunnustanut ampuneensa kohti poliiseja. Tutkinnanjohtaja Kari Martikainen sanoo miehen myöntäneen ja kertoneen, ettei tarkoituksena ollut osua kehenkään.

Mies vangittiin tänään iltapäivällä todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä. Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Töölön sairaalassa, jossa mies on ollut hoidettavana sunnuntaiaamuisen piirityksen ja ampumakahakan jälkeen. Oikeudenkäynti oli järjestetty suureen luentosaliin, jonne mies tuotiin pyörätuolissa. Matkalla saliin mies yritti suojata kasvojaan käsillä. Salissa hän suuntasi katseensa lattiaan ja piti päätään painuksissa.

Oikeudenkäynti käytiin pääosin suljetuin ovin epäillyn puolustuksen vaatimuksesta.

Perheriidasta alkanut piiritystilanne johti rajuun ammuskeluun Heikinlaaksossa varhain sunnuntaina. Poliisin mukaan paritaloon linnoittautunut mies ampui yli sata laukausta talosta ja sen pihalta.

Epäilyinä useita murhan yrityksiä

33-vuotias mies oli kahakan aikana vahvasti päihtynyt. Poliisi taltutti miehen ampumalla tätä jalkaan.

Vartijaa epäillään nyt muun muassa useista murhan yrityksistä, pahoinpitelystä ja vaaran aiheuttamisesta. Yksi luodeista raapaisi poliisia silmäkulmaan.

- Epäiltyjen murhan yritysten määrä selviää vasta, kun paikalla olleet poliisit on saatu puhuteltua, Martikainen sanoo.

Epäilty on työskennellyt Vantaan poliisivankilan määräaikaisena vartijana. Hän on vapaa-aikanaan harrastanut aseita. Miehellä on luvat pariinkymmeneen erityyppiseen aseeseen.

Ampumakahakassa mies käytti poliisin mukaan rynnäkkökivääriä ja konepistoolia. Aseet ovat yhä teknisessä tutkinnassa, eikä Martikainen osaa varmuudella sanoa, olisiko mies ampunut tai edes voinut ampua myös sarjatulta.

Esitutkintaa ei aloiteta

Poliisin on aina tehtävä selvitys virka-aseen käytöstä, ja tapauksia selvittää syyttäjä. Heikinlaakson kahakasta syyttäjä ei ole ainakaan tämänhetkisten tietojen perusteella löytänyt huomautettavaa, eikä tapauksesta ole käynnistetty esitutkintaa.

Murhan yrityksestä vangittu mies on yhä sairaalassa, ja poliisi aikoo kuulustella häntä toisen kerran. Teon motiivi ei ole vielä selvillä. Tutkinnanjohtaja Martikainen sanoo, ettei kyseessä ainakaan ole minkäänlainen mustasukkaisuusdraama.

Martikaisen mukaan seuraavaksi kuullaan myös paikalla olleita poliiseja ja odotetaan rikoslaboratorion lausuntoja teknisen tutkinnan keräämästä aineistosta sekä ampumiseen käytetyistä aseista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.