Mainos

Helsingin Uutiset: Valtuusto ei suostu säästökuurille

Helsingin päättäjien palkkioihin ei saa koskea, vaikka monesta muusta kohteesta ollaan valmiita nipistämään. Asiasta kertoo paikallislehti Helsingin Uutiset.

Kymmenet kunnat ovat jo päättäneet leikata luottamusmiestensä palkkioita, mutta pääkaupungin valtuusto hylkäsi murskaluvuin Jussi Halla-Ahon (perus) ja Tuomo Valokaisen (sd) säästöehdotuksen.

– Voisimme näyttää esimerkkiä ja osoittaa solidaarisuutta, Halla-Aho totesi Helsingin Uutisten mukaan.

Valtuutettu kuittaa alle kolmituntisesta kokouksesta 295 euroa.

Lisäksi he saavat kannettavan tietokoneen, joukkoliikenteen vapaakortin ja oikeuden hurauttaa taksilla kotiin kello yhdentoista yli illalla kestävistä kokouksista.

Helsingin Uutisten mukaan myös ulkomaanreissuja on jatkettu entiseen malliin – toisin kuin monessa muussa kunnassa.

Kaikesta huolimatta Halla-Ahon ehdotus laskea palkkioita 10 prosentilla kaatui äänin 7–74.

Kokouksia kannattaa venyttää

Jos ehdotus olisi mennyt läpi, valtuutetut eivät olisi liiemmin enää saaneet lisää rahaa siitä hyvästä, että kokous venyy yli kolmituntiseksi.

Nyt pitkästä kokouksesta maksetaan 345 euroa.

– Ehkä korotuksesta luopuminen kannustaisi valtuutettuja tiivistämään ilmaisuaan, Halla-Aho perusteli kokouksessa, mutta sai äänestyksessä kylmää kyytiä.

Tämän vuoden kahdeksasta kokouksesta jo viisi on venähtänyt ylipitkäksi. Muun muassa koulujen kasvisruokapäivä ja Katajanokan hotelli saivat valtuutettujen sanaiset arkut aukeamaan ja ajan vierähtämään.

Kuntaliiton selvityksen mukaan turkulaisvaltuutetuille maksetaan alle kolmituntisista kokouksista 150, Vantaalla 200 ja Tampereella 132 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.