Helsingin terveysasemien henkilöstöä siirretään tartunnanjäljitykseen – kiireetöntä hoitoa vähennetään tilapäisesti

2:07
HUS-alueella pelätään hoitoonpääsyn taas pitkittyvän koronaepidemian vuoksi

Päätöksen taustalla on koronatartuntojen korkea määrä Helsingissä.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan terveysasemien henkilökuntaa siirretään 17. maaliskuuta alkaen enintään neljäksi viikoksi tartunnanjäljitykseen.

Terveysasemilla voidaan tarjota samana aikana kiireetöntä hoitoa tavanomaista vähemmän.

Jo annettuja kiireettömiä aikoja ei tarvitse itse perua, mutta jotkut ajat saatetaan kuitenkin joutua perumaan. Kiireelliset ja välttämättömät vastaanotot hoidetaan terveysasemilla normaalisti.  

Tiedotteessa kerrotaan toivomuksen olevan, että terveysasemille otettaisiin yhteyttä vasta epidemiatilanteen helpottaessa kaikissa sellaisissa asioissa, joita ei ole välttämätöntä hoitaa juuri nyt.  

– Tässä epidemiatilanteessa haluamme kaikin tavoin turvata tartuntojen nopean jäljittämisen. Tämä on tärkeää epidemian leviämisen ehkäisyssä ja taltuttamisessa, sanoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.   

Lukkarisen mukaan noin 50 terveysasemien työntekijää siirretään tartunnanjäljitykseen.

– Heti, kun saamme tartunnanjäljityksen viiveettömän toiminnan turvattua muilla tavoin, terveysasemien työntekijät palaavat terveysasemille.

Terveysasemien takaisinsoitto palvelee neljän viikon ajan 17. maaliskuuta-13. huhtikuuta supistetuin aukioloajoin ma-pe klo 8-14.30.

Asiakkaita toivotaan käyttämään jo varaamansa ajat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja