Mainos

Helsingin Taiteiden yöstä suuret vahingot

Uudet näyteikkunat ja seinien putsaaminen graffiteista tulee kalliiksi. Osaa vapautetuista mielenosoittajista epäillään vahingonteko- ja ilkivaltarikoksista.

Helsingin Taiteiden yössä riehuneet mielenosoittajat aiheuttivat jopa kymmenien tuhansien eurojen vahingot, arvioi ylikomisario Jussi-Pekka Lämsä Helsingin poliisista.

Graffititaidetta puolustanut 100-200 mielenosoittajan joukko töhri paikkoja spraymaalilla ja rikkoi muutamien liikkeiden näyteikkunoita kulkiessaan kantakaupungissa viime välisenä yönä. Eniten ilkivaltaa tehtiin Kampin kauppakeskuksen ympäristössä.

- Isot näyteikkunat ovat erittäin kalliita, ja seinien putsaaminenkin saattaa maksaa materiaalista riippuen paljon, Lämsä toteaa.

Tapahtumista runsaasti kuvia

Mielenosoituskulkue lähti liikkeelle puoli yhdentoista aikaan eilen illalla Simonkadulta ja eteni kohti Ruoholahtea. Kulkue päätyi Hietalahden torille, missä se hajosi osiin. Marssin lopuksi poliisi otti 56 mielenosoittajaa kiinni.

Lämsän mukaan kiinniotetut eivät tehneet vastarintaa. Tilanne oli puolenyön paikkeilla ohi.

Mielenosoittajat päästettiin pois varsin pian kiinniottojen jälkeen. Ensimmäiset kiinniotetut vapautettiin kolmen aikaan aamuyöllä ja loput tänään aamulla. Osaa mielenosoittajista epäillään vahingonteko- ja ilkivaltarikoksista.

- Meillä on mielenosoittajien toiminnasta toista sataa valokuvaa. Menee varmasti useampi päivä, että puramme valokuvat ja teemme niistä yhden yksittäisen kokonaisen rikosilmoituksen, Lämsä sanoi.

Poliisilla on käytössään myös videokuvaa tapahtumista. Henkilöiden tunnistamista vaikeuttanee kuitenkin se, että osa ilkivallantekijöistä oli naamioituneita.

Paikalla kymmeniä poliiseja

Kiinniotetut mielenosoittajat olivat noin 18-vuotiaita tai sitä hieman vanhempia. Joitakin alaikäisiäkin joukossa oli.

Virkavalta oli varautunut mielenilmaukseen lisäämällä poliisien määrää. Lämsä ei suostunut kertomaan tarkkaa vahvuutta, mutta myönsi, että heitä oli paikalla kymmeniä.

Katutaiteiden yö -kulkue järjestettiin myös viime vuonna ja silloinkin se aiheutti ongelmia. Lämsä muisteli, että tuolloin ilkivalta saattoi olla jopa laajempaa kuin nyt.

Koko Taiteiden yötä Lämsä luonnehti viimevuotista rauhallisemmaksi. Järjestäjät arvioivat, että Taiteiden yöhön osallistui noin 60 000 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.