Mainos

Helsingin Sokos siirtyy HOK-Elannolle

Helsingin Sokos-tavaratalon liiketoiminta siirtyy HOK-Elannolle ja Hotelli Presidentin toiminta SOK:lle.

S-ryhmä järjestelee toimintojaan pääkaupunkiseudulla. Helsingin keskustan Sokos-tavaratalon liiketoiminta siirtyy SOK:lta HOK-Elannolle. Vastaavasti SOK ostaa HOK-Elannolta Helsingin keskustassa sijaitsevan hotelli Presidentin liiketoiminnot. Kauppoihin kuuluu myös joitakin muita pienempiä kohteita. Osapuolten tiedotteessa ei kerrottu kauppojen arvoa.

Työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uusien omistajien palvelukseen. S-ryhmän sisäisen työnjaon mukaisesti Sokosten pyöritys on keskitetty alueosuuskaupoille.

- Vastaavasti hotellitoimintaan kuuluu luontevammin valtakunnallisuus ja etujen tarjoaminen muualla asuville asiakasomistajille, SOK:n pääjohtaja Kari Neilimo perusteli ratkaisua tiedotteessa.

Helsingin keskustan tavaratalokiinteistö pysyy SOK:n omistuksessa. Samassa kiinteistössä on muiden muassa Sokos Hotel Vaakuna. Sen toiminta on SOK:hon kuuluvalla Sokotelilla, jolle myös hotelli Presidentin toiminta siirtyy ensi vuoden alussa.

Hotelli Presidentin kiinteistön valtaosa on puolestaan siirtymässä työeläkeyhtiö Ilmariselle. Myyjänä on HOK-Elanto. Myöskään tämän kaupan arvoa ei julkistettu.

Helsingin Sokosen myynti on melkein 53 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 250 työntekijää. Espoon Tapiolassa sijaitseva Sokos pysyy edelleen SOK:n omistuksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.