Mainos

Helsingin seudun teollisuusyrityksillä synkkä alkuvuosi

Teollisuusyritysten alkuvuosi oli synkkä Helsingin seudulla. Helsingin kauppakamarin julkaiseman toimialakatsauksen mukaan teollisuus työllisti tammi-maaliskuussa lähes viisi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Voimakkaimmin henkilökunta supistui elektroniikka- ja metalliteollisuudessa.

Teollisuuden työllisyys on kehittynyt Helsingin seudulla kahden vuoden ajan muuta maata heikommin.

Teollisuuden vaikeudet heijastuivat myös kokonaistuotantoon, joka kasvoi Helsingin seudulla vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vain alle prosentin. Muualla maassa kasvu oli lähes kaksi prosenttia.

-Nyt eivät riitä toimenpiteet, joilla parannetaan tuotantoa koko maassa, vaan nyt on panostettava voimakkaasti Helsingin seutuun, Helsingin kauppakamarin varatoimitusjohtaja Jorma Nyrhilä vaati.

Kauppa sen sijaan kasvoi Helsingin seudulla yli kaksi prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä, ja myös alan työllisyys kääntyi 1,5 prosentin nousuun. Liike-elämän palveluissa kuten tietojenkäsittelyssä työllisyys koheni peräti viisi prosenttia, mutta alan liikevaihto putosi kaksi prosenttia, mikä ei Nyrhilän mukaan voi olla heijastumatta viiveellä myös työllisyyteen.

Helsingin seutuun kuuluvat pääkaupunkiseudun lisäksi kehysalueet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.