Mainos

Helsingin Sataman virkamies tuomittiin lahjusrikkomuksesta

Helsingin Sataman entinen apulaissatamakapteeni on tuomittu sakkoihin lahjusrikkomuksesta. Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa jutussa tänään.

Kaj Sarpaneva sai hinaajavarustamo Alfons Håkansin omistaman veneen vuosina 2003-2007 kesäisin käyttöönsä viikoksi kerrallaan. Varustamo ei perinyt Sarpanevalta vuokraa veneen käytöstä, vaan apulaissatamakapteeni korvasi veneilyn kertomansa mukaan aluksen kunnossapidolla.

Helsingin Satama osti mainittuina vuosina jäänmurtopalvelut Alfons Håkansilta.

Käräjäoikeuden ratkaisussa todetaan, että Sarpaneva on ollut liikelaitoksen yhteyshenkilö suhteessa osakeyhtiöön ja tarkastanut jäänmurtopalveluja koskevat laskut ennen kuin esimies on ne hyväksynyt. Tämän lisäksi hän on osallistunut jäänmurtopalveluiden arviointikokouksiin sekä avustanut useampana vuonna samaisten palvelujen hankinnassa.

Käräjäoikeus äänesti ratkaisusta

Käräjäoikeuden mukaan Sarpanevan on täytynyt ymmärtää saavansa etua veneen käytöstä.

Sarpanevan on myös täytynyt pitää varsin todennäköisenä, että mahdollisuus käyttää venettä on osaltaan johtunut hänen tehtävästään Helsingin Satamassa ja että mainittu menettely on omiaan heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen.

Sarpaneva sai lahjusrikkomuksesta 30 päiväsakkoa, josta kertyy maksettavaa 1 170 euroa. Tämän lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle vastaanotetun edun arvona 1 500 euroa.

Käräjäoikeuden ratkaisu syntyi äänestyksen jälkeen. Yksi lautamiehistä olisi hylännyt syytteen.

Sarpaneva kiisti oikeudessa syyllisyytensä.

Sarpaneva työskentelee nykyisin Helsingin Sataman meriliikenneasiantuntijana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.