Mainos

Helsingin Puhelin hyväksyy TPO:n osakejärjestelyt

Eilen pörssissä tehdyt isot kaupat Tampereen Puhelimen TPO:n osakkeilla olivat ilmeisesti Helsingin Puhelimen lähipiirin omistusjärjestely. Omistajaa vaihtoi noin 2,6 miljoonaa Tampereen Puhelimen osaketta, mikä on noin 6,5 prosenttia TPO:n 39,1 miljoonasta osakkeesta.

Helsingin Puhelimen taholta kiistetään, että yhtiö olisi hankkinut lisää TPO:n osakkeita. Konsernin sisäisten järjestelyjen mahdollisuutta yhtiöstä ei kiistetä. Helsingin Puhelin on kertoi maaliskuussa, että sillä on yli 10 prosenttia TPO:n osakkeista. Konsernin omistus oli tuolloin jaettu neljälle yhtiölle. Omistusta järjestelemällä on mahdollista pyrkiä vaikuttamaan äänivaltaan yhtiökokouksessa.

Yrityssuunnittelujohtaja Jukka Ruuskan mukaan Helsingin Puhelin aikoo osallistua 19. toukokuuta pidettävään TPO:n yhtiökokoukseen. Kokouksessa on esillä osakepääoman korottaminen 7,3 miljoonalla osakkeella antamalla hallitukselle valtuutus osakeantiin sekä antamalla henkilöstölle ja johdolle optioita. Hallitukselle esitetään myös valtuutusta hankkia yhtiölle sen omia osakkeita. Ruuskan mukaan Helsingin Puhelin ei tulkitse esitettyjä osakejärjestelyitä puolustautumistoimiksi Helsingin Puhelinta vastaan.

Tampereen Puhelimen toimitusjohtaja Erkki Ripatti arveli tänään, että eilisissä kaupoissa oli kysymys "joidenkin omistajien" sisäisistä järjestelyistä. Virallinen tieto järjestelyistä tullee ensi viikolla TPO:n osakerekisterin tietoon. Ripatin mukaan Helsingin Puhelin on ilmoittanut , että se ei vastusta TPO:n yhtiökokoukselle esitettyjä osakejärjestelyjä.

Eiliset suurkaupat todennäköisesti sinetöivät TPO:n johdolle annettavien optioiden perushinnan 43-45 markan tasolle. TPO:n hallitus esittää yhtiökokoukselle, että johdon optioiden hinnan perustana olisi osakkeen vaihdolla painotettu keskikurssi 1.-31. toukokuuta 1998. Tähän hintaan lisätään viisi markkaa, mutta toisaalta hinnasta vähennetään osinkojen määrä kuluvalta tilikaudelta lähtien. Johdon optioilla voidaan merkitä 960 000 osaketta 1.6.2001-30.6.2004.

Optio tarkoittaa mahdollisuutta merkitä osake tiettyyn hintaan tulevaisuudessa. Optiolle syntyy arvo vain siinä tapauksessa, että osakkeen markkina-arvo on merkintähetkellä suurempi kuin optiossa määritelty merkintähinta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.