Mainos

Helsingin pörssi

Pörssikurssien kehitys oli vaihteleva. Toimialoista muu teollisuus, lähinnä siis TT-Tieto nousi yli kolme prosenttia ja elintarviketeollisuus 1,6 prosenttia. Metsäteollisuus kirjasi suurimman laskun, 2,7 prosenttia.

Hex-yleisindeksi laski 0,4 prosenttia ja 20 vaihdetuimman osakkeen indeksi 0,8 prosenttia.

Enso julkisti tuloksensa, 1,7 miljardia. Vaikka tulos tuntuvasti heikkeni, se oli markkina-arvioiden yläpäässä. Yhtiön A-osakkeen kurssi nousi 70 penniä ja R-osakkeen kurssi 80 penniä. Metsä-Serlan molempien osakesarjojen hinnat nousivat 50 penniä. UPM-Kymmene halpeni 90 penniä.

Elintarvikeyhtiöistä Cultorin I-osake nousi kolme markkaa ja II-osake yhden markan. Hartwall halpeni kolme markkaa. Huhtamäen I-osake nousi yhdeksän ja K-osake noin kahdeksan markkaa.

Vakuutusyhtiöt kirjasivat 2,2 prosentin laskun. Pohjolan kurssia heilutteli osittain epätietoisuus siitä, tiedottiko yhtiö riittävästi rakennejärjestelyistään ja niiden seurannaisvaikutuksista. Yhtiön A-osakkeen kurssi laski seitsemän markkaa ja B-osakkeen viisi markkaa.

Päivän kokonaisvaihto oli 569 miljoonaa. Siitä Nokian osuus oli 320 miljoonaa, UPM-Kymmenen 52 miljoonaa, Huhtamäen 23 miljoonaa, Tamron 22 miljoonaa ja Outokummun 21 miljoonaa markkaa.

Nokian A-osakkeen hinta nousi yli kolme markkaa ja K-osakkeen kolme markkaa. Tamron osake pysyi 34 markassa ja Outokummun laski 50 penniä.

Otc-listalla kurssit laskivat puoli prosenttia. Listan vaihto oli 6,6 miljoonaa ja vaihdetuin yhtiö Martela.

Meklarilistan kurssinousu jatkui ja yhtiön indeksiluku oli taas huipussaan. Kurssit kohosivat tänään 1,8 prosenttia. Vaihtoa kertyi 6,5 miljoonaa. Vaihdetuin yhtiö oli Savon Sanomat.

Tokiossa kurssit laskivat puoli prosenttia. Frankfurtissa ne nousivat 1,8 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.