Mainos

Helsingin pörssi

Sijoitusyhtiöiden ja pankkien osakkeiden tuntuva nousu piti pörssin ennätystahdissa myös tiistaina. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kallistuivat keskimäärin 1,2 prosenttia. Indeksin uusi huippulukema kaunistui 30 pisteellä 2698,57:ään.

Myös vaihto kävi vilkkaana: kauppoja tehtiin yhteensä runsaalla 1,1 miljardilla markalla.

Rajoitetumpi hex-portfolioindeksi mittasi päivän nousuksi runsaat 1,3 prosenttia. Siinä kunkin yhtiön painoarvo on korkeintaan 10 prosenttia.

Sijoitusyhtiöiden osakkeet kallistuivat peräti lähes 13 prosenttia, mutta niillä käydään vähemmän kauppaa. Reippaimmin vaihtuvien pankkiosakkeiden hinnat nousivat lähes 5,8 prosenttia. Meritan A-osakkeesta maksettiin parhaimmillaan 16,30 markkaa, mikä oli 1,00 markkaa enemmän kuin maanantaina. Pankin B-osakkeen päivän paras noteeraus oli 17,20 markkaa (16,50).

Myös OKOn osakkeen päivän paras hinta kohentui 30 pennillä 67,30 markkaan. Myös Nokian osakkeiden hinta jatkoi nousuaan, ja varsinaisen kaupankäynnin viimeiset kaupat tehtiin yli 300 markan hintaan.

Parhaimmillaan K-osakkeen hinta kohosi 302,00:een ja A-osakkeen 302,50 markkaan. Päivää aiemmin hinnat olivat 300 ja 301 markkaa. Päivän yleisestä nousulinjasta vahvimmin poikkesi muu teollisuus, jonka hinnat laskivat 1,1 prosenttia. Pienempää laskua kirjattiin myös monialalle, energialle, vakuutukselle ja kemianteollisuudelle.

Metsäteollisuusosakkeiden hinnat pysyivät noin 0,9 prosentin ja metallin 0,6 prosentin nousussa.

Vaihtokärjessä oli tuttuun tapaan Nokia 388 miljoonalla markalla, mutta päivän suurimmat yksittäiset kaupat tehtiin sitä seuranneella Länsivoimalla.

Meritan välittämässä kahdessa sisäisessä kaupassa vaihtui yhteensä lähes 590000 energiayhtiön osaketta. Toisessa suurkaupassa osakkeen hinta oli 219,50 markkaa, toisessa 10 penniä vähemmän. Molempien myyntierien kokonaishinta oli noin 64,4 miljoonaa markkaa. Länsivoiman päivän kokonaisvaihto oli 255 miljoonaa markkaa. Kolmantena oli Merita jo tuntuvasti pienemmällä lukemalla eli 73 miljoonalla markalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.