Mainos

Helsingin pörssi

Nousulinja Helsingin pörssissä jatkui torstaina. Hex-yleisindeksin mukaan kauppaa tehtiin keskimäärin 0,8 prosenttia kallistunein hinnoin. Päivän nousuvetureina olivat Nokian lisäksi etenkin Pohjolan ja Sammon osakkeet. Pörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 442 miljoonaa markkaa.

Myös ostotarjouksista valtaosa eli 56 kappaletta nousi. 22 ostokurssia pysyi ennallaan ja vain 14 tarjousta laski. Sijoittajia kiinnostivat edelleen vakuutusosakkeet, ja vilkas kysyntä nosti niiden hinnat torstaina vuoden huippuhintoihin.

Pohjolan A-osaketta vaihtui enimmillään 93 markan ja B-osaketta 94 markan hintoihin, mutta viimeisissä kaupoissa niiden hinnat laskivat hieman. Sammon huippuhinta parani kolme markkaa 322 markkaan.

Pankkiryhmässä 1,2 prosentin indeksinousun takana oli Merita, jonka A-osakkeen vaihtokurssi parani 13 penniä 9,89 markkaan ja B-osakkeen 20 penniä 11,50 markkaan. ÅAB:n etuosake kallistui 40 penniä 81,90 markkaan.

Hartwallin myöhään iltapäivällä julkistama tulosparannus tammi-elokuulta nosti yhtiön osakkeen hintaa 11 markkaa 134 markkaan. Myös hyvästä tuloskehityksestään kertoneen Konecranesin osakkeen hinta kallistui neljä markkaa 127 markkaan.

Nokian osakkeen vahvistuminen New Yorkissa keskiviikkona piti sen nousussa myös Helsingissä. Nokioiden hinnat pysyivät iltapäivällä tukevasti yli 200 markan, ja kalleimmillaan niillä tehtiin kauppaa 204 markan kurssein. A-osakkeen päätöshinta parani 3,50 markkaa 202,50 markkaan ja K-osakkeen kaksi markkaa 201 markkaan.

Metsäryhmässä halpenivat Enson ja Metsä-Serlan osakkeet, mutta UPM:n päätöshinta parani 50 penniä 96,50 markkaan.

Nokian vaihto oli torstaina 196 miljoonaa, UPM:n 24 miljoonaa, Pohjolan 24 miljoonaa, Sammon 20 miljoonaa ja Meritan 17 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.