Mainos

Helsingin pörssi

Raision Tehtaiden tiistaina julkistama margariinitehtaan osto Ruotsista antoi selvää nostetta yhtiön osakkeille pörssissä ja meklarilistalla. Osakkeen päätöskurssi oli 302 markkaa, jossa on nousua 14,50 markkaa edellispäivästä. Raision Tehtaiden vaihto oli noin 15 miljoonaa markkaa. Kaiken kaikkiaan tiistai oli nousupäivä pörssissä. Keskimääräistä kurssikehitystä seuraava Hex-yleisindeksi mittasi nousuksi 0,5 prosenttia. Osakevaihtoa kertyi jälkipörssi ykkönen mukaan lukien 485 miljoonaa markkaa.

Pörssin vaihtokärjessä oli Nokia reilulla 83 miljoonalla markalla. Meritaa vaihtui lähes 73 miljoonalla markalla. Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon nousi ison kaupan ansiosta vaihtokolmoseksi. Tuko myi lähes 56 miljoonan markan kaupassa Keskolle kaikki omistamansa Cityconin osakkeet. Tukolla oli Cityconin osakkeista ja äänistä reilut 26 prosenttia.

Metsäyhtiö Enson tuloksen roima heikkeneminen tammi-elokuussa viime vuodesta ei pelästyttänyt sijoittajia. Muiden metsäyhtiöiden tapaan kuluva vuosi on ollut myös Ensolle selvästi viime vuotta vaikeampi. Tulospudotus ei siten ollut yllätys. Sen suuruuskin osui kutakuinkin yksiin analyytikkoarvioiden kanssa.

Enson osakkeiden kurssit jopa vahvistuivat hieman päivän kaupoissa. Viimeiset kaupat R-osakkeella tehtiin 35,70 markan hintaan, jossa on nousua 40 penniä maanantaista. A-osake vahvistui 50 penniä 33,50 markkaan. Enson vaihto oli vain runsaat seitsemän miljoonaa markkaa.

Keskimäärin metsäyhtiöiden kurssit nousivat 0,5 prosenttia. Metsäyhtiöistä Metsä-Serla oli maanantain tapaan vaihdetuin lähes 52 miljoonalla markalla. Sen vaihtoa paisuttivat kaksi B-osakkeella tehtyä isoa kauppaa, suuruudeltaan liki 20 ja reilut 16 miljoonaa markkaa. Molemmat välitti sisäisenä pankkiiriliike Evli, joka myös maanantaina teki isoja kauppoja Metsä-Serlan B-osakkeella.

Toimialoista pankit nousivat Meritan vetoavulla eniten eli 0,8 prosenttia. Meritan A-osake päätyi 14 markkaan, jossa on nousua 10 penniä maanantaista. Vakuutusosakkeiden indeksi näytti miinusta 0,2 prosenttia. Skandia-kauppojen imussa maanantaina noussut Pohjolan B-osake laski markan 100 markkaan. A-osake sen sijaan nousi kolme markkaa 107 markkaan. Sammon A-osake laski neljä markkaa 340 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.