Helsingin pienasuntopulaan tulossa helpotusta

Helsingin pienasuntopulaan on tulossa helpotusta, kun viime vuoden lopussa kaupunki muutti uusien asuntojen 75 neliön keskikokosäännön uuteen 80 neliön sääntöön.

Helsingistä pientä vuokra-asuntoa etsivät ja etsineet tietävät, ettei kohtuuhintaisen asunnon löytäminen ole todellakaan helppoa. Asuntonäytöissä on halukkaita vuokralaisia jonoksi asti eikä asunnonostajilla ole yhtään sen helpompaa,

Aiemmin sääntönä oli, että rakennettavissa uusissa taloissa piti asuntojen keskikoon olla vähintään 75 neliötä. Jokaista 30 neliön asuntoa kohden tuli siis rakentaa kallis ja vaikeasti kaupaksi tai vuokralle menevä 120 neliön asunto. Kahden asunnon rakentamiseen kuluikin vähintään 150 neliötä, kirjoittaa Vuokraturvan hallituksen puheejohtaja Timo Metsola blogissaan.

Metsola kertoo, että Helsingin kaupunginvaltuuston uuden päätöksen mukaan rakennettavan talon joka toinen asunto saa olla pieni asunto – yksiö tai kaksio. Muidenkaan asuntojen ei tarvitse olla 80 neliötä suurempia, kunhan niissä on kaksi makuuhuonetta. Uuden yksiön vähimmäiskoko on Helsingissä 20 neliötä, näin ollen kahden asunnon rakentamiseen kuluu vähintään 100 neliötä.

Uuteen helsinkiläiseen asuintaloon voi siis jatkossa mahtua maksimissaan 50 prosenttia enemmän asuntoja kuin aiemmin.

Koska yli puolet helsinkiläisistä kotitalouksista on yhden hengen talouksia, jotka kärsivät huutavasta pienasuntopulasta, uudistus tulee tarpeeseen. Helsingissä on noin 150 000 yhden hengen taloutta, mutta vain noin 65 000 yksiötä. Niinpä yli puolella helsinkiläisistä sinkkutalouksista ei ole ollut mahdollisuutta asua kaksion asuinkustannuksia halvemmalla.

Timo Metsolan blogikirjoituksesta uutisoi myös Iltalehti.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Alkuperäinen lähde: Vuokraturvan blogi

Kuva:Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja