Mainos

Helsingin lentonäytöksen sää vielä arvoitus: "Tuuli saattaa tuoda sumupilveä rannikolle"

Helsingin edustalla illalla nähtävän lentonäytöksen sää on vielä hieman arvoitus.

– Pilvipeite näyttäisi rakoilevan päivän aikana, mutta lounaistuulen mukana mereltä saattaa illan mittaan ajautua sumupilveä rannikolle, arvioi Forecan meteorologi Ilkka Alanko.

Helsingin edustalla Kaivopuistossa on illalla harvinainen lentonäytös, jonka Suomen Ilmailumuseo on järjestänyt 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Jos pilvipeite onnistuu levittäytymään rannikon ylle, on lentonäytöstä mahdoton seurata.

– Sisämaassa pilvipeite rakoilee iltapäivällä ja aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Rannikkokaistale on ikävä kyllä vielä hieman kysymysmerkki pilvien osalta, mutta sadetta ei ole luvassa. Helsingin alue on poutainen, Alanko lupaa.  

Lentonäytöksessä muun muassa Finnairin uusimman konetyypin Finnairin Airbus A350-900 :n on määrä tehdä ohilentoja matalimmillaan vain 300 metrin korkeudessa.

– Se on melko alhaalla, mutta ikävä kyllä pilvet saattavat olla vielä matalammalla. Paikoitellen on selkeää ja paikoitellen matalaa pilveä. Meillä seurataan koko ajan satelliittikuvista, miltä tilanne näyttää, Alanko kertoo. 

Osa lentonäytökseen osallistuvista koneista käyttää toiminnan alarajaksi määriteltyä vähän yli 150 metrin lentokorkeutta. Lentonäytöksessä on määrä nähdä myös taitolentoryhmä Red Arrows'n huima ilmalentoshow. 

Suomi 100 -juhlavuoden lentonäytöstä ei järjestetä sattumalta Kaivopuistossa. Se on perinteinen lentonäytöksen pitopaikka jo 1920-luvulta. Paikalle odotetaan jopa yli 100 000 katsojaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.