Helsingin koronapesäkkeessä Puotilassa rokotusjärjestyksen muuttaminen saa kannatusta: "Kuulostaisi järkevältä"

Mitä rokotusten kohdentamisesta tuumitaan Helsingin koronapesäkkeessä Puotilassa? Viiden jälkeen vieraili paikan päällä 2:07
Mitä rokotusten kohdentamisesta tuumitaan Helsingin koronapesäkkeessä Puotilassa? Viiden jälkeen vieraili paikan päällä.

Helsingissä koronavirustartuntoja on nyt suhteellisesti eniten Puotilassa ja Etelä-Vuosaaressa.

MTV Uutiset kävi Puotilassa kysymässä, mitä ihmiset ajattelevat tilanteesta.

– Onhan se ikävää, kun täällä kuitenkin asuu ja joutuu liikkumaan. Ei sitä auta niin hirveästi miettiä, koska ei sitä sitten uskaltaisi liikkua mihinkään, Kaija Leino kertoo.

Jenna Tossavainen ei sanojaan sievistele.

– Olen tosi järkyttynyt asiasta. En oikein tiedä miten asiaan voisi puuttua. Pitäisikö täällä olla erikseen erikoiskaranteeni?, hän kysyy.

Itä-Helsinki on ollut koko korona-ajan pääkaupungin pahimpia tartunta-alueita.

– Täällä on paljon maahanmuuttajia ja mahdollisesti tiiviit yhteisöt. Pelkään osittain kaupassa käyntiä, Sinikka Kalliokoski myöntää.

Itäisen Helsingin korkeita koronalukuja onkin selitetty juuri vieraskielisten perhekoolla, yhteisöillä sekä sillä, että maahanmuuttajataustaiset työskentelevät usein ammateissa, joissa etätyö ei ole vaihtoehto.

Liikkumisen rajoitusten kaaduttua perustuslakivaliokuntaan, on rokotusjärjestyksen muuttamisesta tullut pääministeri Sanna Marinin hallituksen näkyvin tavoite.

Se saa Puotilassa kannatusta.

– Kuulostaisi järkevältä ajatukselta. Siellä rokotetaan, missä (virusta) eniten on, Kaija Lehto toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat