Helsinki alkaa etsiä ratkaisuja leipäjonoihin – "Pakkasessa ruoka-avun jonottaminen ei ole ihmisarvon mukaista"

Heikki Hursti kyynelehti kertoessaan rahapulasta 8:12

Helsingin kaupunki alkaa etsiä uusia ratkaisuja ruoka-avun järjestämiseen.

Jutun uutisvideo on tammikuulta 2018 Huomenta Suomesta.

Helsinki haluaa etsiä uudenlaisia ruoka-avun jakamisen keinoja yhdessä seurakunnan ja järjestöjen kanssa. Kaupungissa noin 10 000 henkilöä asioi leipäjonoissa.

– Pakkasessa ruoka-avun jonottaminen ei ole ihmisarvon mukaista. Leipäjonoja on ollut Suomessa 1990-luvun alusta lähtien ja kuten olemme nähneet, ne eivät ole auttaneet vähentämään köyhyyttä. Tarvitsemme nyt yhteistoimin uusia tapoja nostaa ihmisiä ylös jonoista ja ennaltaehkäistä ruoka-avun tarvetta, apulaispormestari Sanna Vesikansa kertoo kaupungin tiedotteessa.

Leipäjonot halutaan muuttaa yhteisöiksi

Kaupunki on kutsunut koolle työpajan asian ratkaisemiseksi. Työpajassa ovat mukana sosiaali- ja työllisyyspalveluiden lisäksi järjestöjen ja seurakuntien diakoniatyön edustajat. Leipäjonoista yhteisöihin -työpaja tähtää siihen, että leipäjonot voitaisiin korjata yhteisöllisellä toiminnalla.

– Suuntana on selvästi ollut, että passiivisista jonoista päästäisiin aktiivisiin, osallistujien toimijuutta vahvistaviin yhteisöihin, diakoniajohtaja Matti Helin Helsingin Diakonissalaitokselta kertoo tiedotteessa.

Järjestöt voivat esittää kaupungille uusia elintarvikeavun toteuttamisen muotoja, kun ne hakevat järjestöavustuksia ensi vuodelle.

Lue myös:

    Uusimmat