Mainos

Hurstin leipäjonon ahdinko herätti hyväntekeväisyyden aallon – "Avuntarve lisääntyy ja se on fakta"

8:43

Suomen tunnetuin ruoka-avun jakaja on nyt saamassa toimintansa avustukseksi hyväntekeväisyyskonsertin.

Aikaisemmalla viikolla Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä Heikki Hursti kertoi ruoka-avun tarpeen kymmenkertaistuneen kymmenessä vuodessa. Samalla esimerkiksi ruoka-avun toimipisteen vuokramenot ovat kasvaneet, joten vapaaehtoisin avustuksin toimiva Hursti on kärsinyt taloudellisista vaikeuksista. Hurstin valinta jakaa Kalliossa ruokaa vähävaraisille kahdesti viikossa.

Hurstin valinnan talousvaikeuksien noustua uutisotsikoihin hyväntekeväisyyden into alkoi kuitenkin levitä. Nyt Hurstin hyväksi ollaan järjestämässä hyväntekeväisyyskonserttia, jonka lipputulot lahjoitetaan Hurstille lyhentämättömänä. Tiketti on mukana järjestämässä tapahtumaa.

– Istuimme eilen nopealla aikataululla neukkarissa ja nyt mukana on isompi jengi, joka kasvaa koko ajan. Tiedotamme lisää konsertista pian, ehkä jopa tänään iltapäivällä. Konsertti järjestetään 8. helmikuuta ja ainakin Tuure Kilpeläinen on lupautunut esiintymään siellä, Tiketin omistaja Mirva Merimaa kommentoi.

Konsertin lisäksi suunnitteilla on toinen konsertti Kallion kirkossa, jossa myös oopperalaulaja Waltteri Torikka on mukana.

– Halusin mukaan, koska juteltuani Hurstia Huomenta Suomessa haastatelleen Joannan kanssa minulle tuli tarve itsekin tehdä jotain. Tuntuu siltä, että etenkin talvikuukausina yhteisöllisyyttä ei ole liikaa, Torikka kommentoi.

8:12

"Avuntarve lisääntyy ja se on fakta"

Hyväntekeväisyyskonsertti-idean alullepanija Pekko Mantzin kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä maanantai-aamuna, että tapahtuman idea sai alkuunsa sosiaalisen median päivityksestä.

– Halusin kysyä muusikkotuttujani avuksi hyväntekeväisyyden järjestämisessä ja yksi ystäväni kysyi, voisiko päivitystäni jakaa eteenpäin. Sehän lähti vyörymään oikein todella ja hirveästi on tullut viestiä siitä, mitä ihmiset haluaisivat Hurstin hyväksi tehdä. Samalla sain myös yhteydenoton Mirvalta, Mantzin kommentoi.

Merimaan mukaan ihanteellisessa maassa leipäjonoja ei olisi.

– Koska leipäjonoja kuitenkin on, tämä konsertti on laastari, jolla asian hyväksi tehdään jotain. Mielestäni pitäisi myös miettiä sitä, voisiko toimintaa tehdä toisella tavalla. Vantaalla Yhteinen pöytä kerää ruokahävikin ja ruoanjakajat yhteen ja se kuulostaa hyvältä järjestelmältä, sillä myös ruokahävikki on tärkeä asia, johon pitäisi puuttua, Merimaa kommentoi.

– Leipäjonoja on ollut pitkään, hyvä, että tässä kohtaa edes herätään asian hyväksi. Avuntarve lisääntyy ja se on fakta, Mantzin kertoo. 

2:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.