Mainos

Helsingin kadut entistä turvallisempia

Poliisikomentaja Jukka Riikonen sanoo, että Helsingin katuturvallisuus parantunut viime vuoteen verrattuna.

Kansainvälisissä vertailuissa Helsinkiä pidetään turvallisena kaupunkina. Turvallisen kaupungin maineen säilyttäminen ei ole itsestäänselvyys vaan Helsingin poliisilaitos joutuu koko ajan miettimään uusia toimintastrategioitaan turvallisuuden ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi.

Katuturvallisuus on kokonaisuudessaan parantunut Helsingissä. Helsingin poliisilaitoksen tavoitteena on, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden taso tulee säilyttää vuoden 2001 tasolla ja että katurauhaa tulee turvata siihen vaikuttavien rikosten määrää vähentämällä. Poliisi pyrkii tavoitteeseen näkyvällä valvonnalla ja jalkautumalla häiriökohteisiin.

Jos vertailuajanjaksoksi otetaan tammi-elokuu vuodelta 2002 sekä 2003, voidaan Helsingin osalta todeta, että katuturvallisuus on lisääntynyt, kertoo poliisi tiedotteessaan. Poliisi on jalkautunut ongelmapaikoille, esimerkiksi Kluuvin, Ylä-Malmin sekä Itäkeskuksen alueella entistä enemmän. Rikollisuus on saatu pienenemään, koska rikoksiin on voitu puuttua ennalta estävästi. Yksinkertaisilla ja pienillä asioilla, kuten kirjallisten ja suullisten huomautusten antamisella, on saatu paljon tulosta aikaan, kerrotaan poliisista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.