Yöjuna Kemijärvelle pysähtyi yli 12 tunniksi lähes alkuunsa – nyt puhuu ensimmäistä kertaa yksin junalla matkustaneen tytön isä: "VR ei reagoinut ollenkaan"

VR:n kaukojunat ovat olleet maanantaina reilusti myöhässä ratasillan vaihdon takia. MTV Uutiset tavoitti ensimmäistä kertaa yksin junalla matkustaneen 12-vuotiaan tytön isän.

Ville-Veikko Rantamaulan 12-vuotias tytär ja tämän ystävä lähtivät sunnuntaina illalla yöjunalla kohti Kemijoen kesämökkiä. Reilun 750 kilometrin matka loppui lyhyeen junan jäätyä paikoilleen noin sadan kilometrin päässä Helsingistä.

Mahdollinen myöhästyminen huomioitiin jo ennen lähtöä. Lapsen äiti oli varaamassa omaa junalippuaan, kun varaussivulla kerrottiin, että junien aikatauluissa voi olla viiveitä.

Näin Ville-Veikko Rantamaula avautui tyttärensä junamatkasta Twitterissä:

Rantamaula soitti ennen lähtöä VR:n asiakaspalveluun kysyäkseen tilanteesta. Asiakaspalvelusta vastattiin, että myöhästymiset eivät koske yöjunia ja tytöt lähtivät junan kyytiin.

– Yöjunan lähdettyä liikkeelle konduktööri ilmoitti junan olevan noin seitsemän tuntia myöhässä, Rantamaula kertoo MTV Uutisille.

"Aikuinen voi toimia eri lailla"

Ville-Veikko Rantamaula varasi lasten liput puhelimitse varmistaakseen, että makuuhytti on turvallinen ja että junassa ollaan tietoisia nuorista matkustajista.

– VR ei ole reagoinut tilanteeseen ollenkaan. Aikuinen voi toimia eri lailla ja ottaa hotellin tai taksin, hän toteaa.

Jos myöhästyminen olisi ollut tiedossa, Rantamaulan tytär ei olisi noussut junaan.

– Olettaisi, että tällaisissa tilanteissa VR soittaisi ja kertoisi reilusti tilanteen.

Suunnitelmat uusiksi

Lomalaisten suunitelmat muuttuivat junan myöhästymisen takia. Heidän oli tarkoitus lähteä Ylläkselle, mutta Rantamaulan mielestä lapsia ei voi istuttaa pitkän junamatkan lisäksi vielä autossakin.

– Luottamus meni vähäksi aikaa junalla kulkemiseen, tuli ylimääräinen ajomatka Helsinkiin.

Katso video: Väyläviraston apulaisjohtaja Mauri Mäkiaho kertoo kaukojunaliikenteen ongelmista.

Mikä junien ratatöissä meni pieleen? Finntrafficin apulaisjohtaja vastaa 15:04

Katso myös Helsingistä Rovaniemelle matkalla olleessa, 12 tunniksi Hämeenlinnan asemalle jumittuneessa yöjunassa matkustaneen Riston haastattelu.

Junaliikenne jumissa – Hämeenlinnan asemalla yöjuna kököttänyt jo yli 15 tuntia 4:51

Lue myös:

    Uusimmat