Mainos

Helsingin Asematunnelista löytyi kolibakteeria

Helsingin Asematunnelin kompassitasolta ja Rautatientorin metroasemalta on löytynyt kolibakteeria marraskuisen vesivahingon tuhojen korjauksien yhteydessä.

Ulosteperäinen bakteeri on peräisin veden valtaamista Helsingin kaupungin liikennelaitoksen työntekijoiden sosiaalitiloista.

- Siellä on normaali viemäröinti. Kun tilat olivat täyttyneet ja vessojen viemärit tulvineet, niin sieltä se bakteeri oli lähtöisin, HKL:n rakennusyksikön johtaja Juha Saarikoski vahvisti asian MTV3:lle.

HKL tiedotti keskiviikkona, että Helsingin Rautatientorin metroasema otetaan käyttöön 15. helmikuuta. Alkuperäinen tavoite oli avata asema jo tammikuussa, mutta bakteerilöydös oli osaltaan vaikuttanut viivästymiseen.

- Bakteeripitoisuudet olivat aika pienet, mutta emme halunneet korjaajien sairastuvan vatsatautiin. Jouduimme desinfioimaan paikkoja. Se kesti oman aikansa. Ilman muuta sillä aikatauluun on ollut vaikutusta, kun joka paikkaan ei päästy niin nopeasti, Saarikoski kuvaili.

- Turvallisuuskatselmukset ja käyttöönottotestaukset ovat kuitenkin suurin syy viivästymiseen. Tammikuun toisella viikolla oli alkujaan aika toiveikas arvio, hän jatkoi.

Metroaseman hissejä ei saada korjatuksi helmikuun puoliväliin mennessä. Myös osa rullaportaista on keväällä poissa käytöstä.

- Siellä on silloin kolme porrasta neljästä käytössä, koska peruskorjausurakka on käynnissä. Peruskorjaus olisi tullut muutenkin eteen vuoden päästä, mutta aikaistimme sitä vaurioiden takia. Positiivinen yllätys oli se, että liukuportaat eivät vaurioituneet niin pahasti kuin pelättiin. Hissien toiminta menee jopa alkukesään, Saarikoski sanoi.

Saarikosken arvion mukaan vesikaaoksen korjauksista on aiheutumassa ainakin viiden miljoonan euron kulut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.