Mainos

Helsingiltä uusi hurja tavoite: Vähintään 6000 uutta asuntoa rakennettava joka vuosi

Helsinki nostaa asuntotavoitettaan roimasti. Kaupunginkanslia tiedotti nostavansa uusien asuntojen rakennustavoitteen vähintään 6000 asuntoon vuodessa.

Vuoteen 2019 mennessä tavoitetta kiristetään 7000 uudisasuntoon. Tavoite vahvistetaan asumisen ja maankäytön ohjelmassa, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyy 22. kesäkuuta. Viime vuosina valmistuneiden asuntojen määrä on jäänyt alle 5000 asuntoon vuodessa.

– Helsinki on kasvanut nopeasti ja uusien asuntojen tarve on suuri. Asuntojen hintojen kehitys samoin kuin vuokrien nousutahti kertovat omalta osaltaan asuntorakentamisen tarpeesta, sanoo kaupungin asuntopolitiikasta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Yhden hengen taloudet huomioon

Helsingin asuntotavoite on kytköksissä myös maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksessa, jossa sovittiim valtion osallistumisesta Raide-Jokerin kustannuksiin.

Ohjelman mukaan 25 prosenttia uudistuotannosta olisi ara-vuokra-asuntoja, 30 prosenttia välimuodon asuntoja ja 45 prosenttia säätelemättömiä vuokra- ja omistusasuntoja. Välimuodolla tarkoitetaan Hitas-, asumisoikeus- ja osaomistusasuntoja.

Helsinki keskittää uudisrakentamiskohteensa Länsisatamaan, Kalasatamaan, Kruunuvuorenrantaan, Kuninkaantammeen ja Honkasuolle. Lisäksi asuntotuotantoa pyritään edistämään Koivusaaren, Östersundomin että kiistellyt Malmin lentokentän alueella. Kaupunkiohjelma pyrkii ottamaan huomioon lapsiperheiden, ikääntyneiden ja asuntomarkkinoille tulevien nuorten erityistarpeet sekä yhden hengen kotitalouksien lisääntyminen.

2:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.