Asuntojen arvo nousemassa yhdellä alueella Helsingissä yli 40 prosenttia – kovaa kasvua myös parissa Espoon kohteessa

1:24
Katso myös: Asuntomarkkinoilla käänne – hinnat kääntyvät laskuun ensi vuonna, ennustaa OP

Kiinteistömaailman asuntomarkkinakatsauksen mukaan yhdellä Helsingin asuinalueella nähdään lähivuosina jopa 43 prosentin arvonnousu.

Katsauksessa tarkastellaan asuntojen hintakehitystä pitkällä aikavälillä.

Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Risto Kyhälän sanoin markkinakatsauksessa otetaan A-Insinöörien kehittämän Cityfier-työkalun avulla muutamista mielenkiintoisista kasvavista alueista näkemystä aina vuoteen 2040 saakka.

Katsauksen mukaan kovin asuntojen arvonnousu vuoteen 2040 mennessä tullaan Helsingissä näkemään Kruunuvuorenrannan kupeessa sijaitsevassa Kaitalahdessa.

Katsauksessa ennustetaan, että neliöhinnat hyppäävät asuinalueella jopa 43 prosenttia. Vuonna 2040 keskineliöhinta olisi 7 552 euroa, kun se tällä hetkellä liikkuu 5 291 euron tuntumassa.

– Kruunusiltojen raitiolinjan, uusien kaupallisten ja julkisten palveluhankkeiden eli Kruunuvuoren keskuksen ja kaupungin päiväkoti-, koulu- ja liikuntapalvelujen myötä merenranta-alue puhkeaa kukkaan nopeasti, näillä näkymin jo vuoteen 2025 mennessä, katsauksessa todetaan.

Ostoskeskuksen remontti nostaa asuntojen arvoa Munkkivuoressa

Myös Munkkivuoressa neliöhinnoissa nähdään ennusteen mukaan kovaa nousua. Tällä hetkellä keskineliöhinta alueella liikkuu 5 551 eurossa, mutta vuonna 2040 mennäänkin ennusteen mukaan jo 6 626 eurossa.

Munkkivuoressa merkittävin vireillä oleva kaavahanke alueelle on vuonna 2027 valmistuva Munkkivuoren ostoskeskuksen uudistus.

Peruskorjauksen lisäksi ostoskeskuksen yhteyteen tulee uusia asuntoja sekä uusia liike- ja toimitiloja. Lisäksi Huopalahden katualueen varteen on tavoitteena toteuttaa 2030-luvulla uudisrakentamista.Talin liikuntapuiston palveluja taas laajennetaan arviolta vuonna 2025.

Uusi keskus nostaa neliöhintoja rutkasti Espoossa

Espoon Finnoo-Eestinmalmilla nähdään ennusteen mukaan todella kova hintaloikka vuoteen 2040 mennessä. Alueelle on tulossa 12 000 uutta asukasta ja keskimääräiset neliöhinnat hyppäävät nykyisestä 3 881 eurosta 8 693 euroon.

Alueelle on suunnitteilla uusi Finnoon keskus, johon tulee metro, asuntoja, työpaikkoja sekä palveluita.

Pitkän aikavälin suunnitelmissa on pikaraitiotie, joka kulkisi Finnoon ja Espoon keskuksen välillä.Finnoon keskuksen päivitetty kaava on Espoon kaupunginhallituksen hyväksymiskäsittelyssä.

Kovaa neliöhintojen nousua ennuste povaa myös Espoon Kalajärvelle, missä keskimääräinen neliöhinta hyppäisi vuonna 2040 nykyisestä 2 663 eurosta 5 846 euroon.

Kalajärvenkalliolle valmistuu vuosina 2023–2024 yhteensä 9 000 kerrosneliötä uutta asumiskantaa. Vaskitsamäen kaavahankkeessa on 115 000 kerrosneliötä uusia asuntoja.Ennustetut neliöhinnat ovat reaalineliöhintoja.

Vantaan Kivistö

ssä neliöhinnat olisivat niin ikään kovassa nousussa. Ennuste kertoo, että vuonna 2040 neliöhinta olisi 6226 euroa, kun se nyt on 4 491 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja