Tänne asuntosijoittajan kannattaa suunnata nyt katseensa Helsingissä – "Rauhallinen ja kylämäinen tunnelma"

2:31
Korona kiihdytti asuntokauppaa – HYpoteekkiyhdistys arvioi hintojen nousevan 2,5 prosenttia

Kaupunginosassa on suunnitteilla ja tekeillä paljon muutoksia ja uudisasuntoja, mikä tulee näkymään hintakehityksessä tulevaisuudessa.

Puotila on nousemassa yhdeksi kysytyimmistä asuinalueista Helsingin itäisessä kaupungissa. Näin arvioi kiinteistönvälittäjä SP-Kodin Helsinki Merihaan yrittäjä Nikita Missiouk.

Asuntokauppa käy tällä hetkellä Puotilassa vilkkaana. Myyntiin tulevat asunnot käyvät nopeasti kaupaksi, ja niistä maksetaan jopa yli pyyntihintojen.

– Vielä toistaiseksi Puotilassa asuntojen hintataso on erittäin kilpailukykyinen verrattuna esimerkiksi Hermanniin, Vallilaan ja Länsi-Herttoniemeen. Jos Hermannissa yksiöiden ja kaksioiden toteutuneiden asuntokauppojen keskimääräinen neliöhinta on ollut noin 6 400 euroa, niin Puotilassa se on noin 4 000 euroa, Missiouk sanoo viitaten Kiinteistövälitysalan Hintaseurantapalveluun kerättyihin hintatietoihin.

Asuinalueena Puotila muistuttaa Missioukin mukaan Hermannia.

– Molemmissa on rauhallinen ja kylämäinen tunnelma, jota kaupungissakin asuvat ihmiset tuntuvat arvostavan ja hakevan koronan myötä aiempaa enemmän. Alueiden asuntojakauma ja rakennuskanta ovat myös samankaltaisia.

Molemmissa valtaosa pienistä kerrostaloasunnoissa on omistusasuntoja.

Alue uudistuu hyvää tahtia

Osa Puotilan kerrostaloista on rakennettu 1960-luvulla ja osa niistä on putkiremonttia vailla. Hintakehitykseen vaikuttaa myös se, että osa taloista on vuokratonteilla.

Kaupunginosassa on suunnitteilla ja tekeillä paljon muutoksia ja uudisasuntoja, mikä tulee näkymään hintakehityksessä tulevaisuudessa.

– Puotilan nousevaa asuntobuumia selittää kaksi seikkaa. Se on Herttoniemestä ja Roihuvuoresta seuraava alue, johon buumi voi siirtyä Itäväylän varrelta, Sanoo SP-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

– Siellä myös uudistetaan parhaillaan alueen ilmettä ja infraa, vanha ostoskeskus menee jyrän alle ja uutta koulua rakennetaan Lisäksi Helsinki on kaavoittanut Puotilaan runsaasti uusia asuntoja.

Rantanen muistuttaa, että uudet asunnot tyypillisesti nostavat samalla alueella olevien vanhojen asuntojen hintoja.

Rantasen mukaan myös asuntosijoittajan kannattaisi suunnata katseensa Puotilaan.

– Asunto sieltä on varmasti erinomainen sijoituskohde pitkällä tähtäimellä.

Missiouk puolestaan näkee asuntobuumin pysyvän vielä jonkin aikaa Puotila-Roihuvuori -akselilla, eikä vähiten sen takia, että molempiin on vasta rakenteilla isompia hankkeita.

Mitkä asuinalueet Missiouk nostaa seuraavaksi suurennuslasin alle?

– Jossakin vaiheessa asuntobuumi siirtyy alue kerrallaan Mellunkylään, Kurkimäkeen, Vesalaan, Kivikkoon ja Kontulaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja