Helpota kipeää kurkkua tehokkailla kotikonsteilla!

Kurkkukipu voi olla flunssan ensioire tai merkki siitä, että olet rasittanut äänijänteitäsi liikaa. Viiltävä kipu pilaa kenen tahansa päivän, mutta onneksi kipua voi helpottaa kotikonstein.

Kurlaa suolavedellä

Useat tutkimukset todistavat, että suolavedellä kurlaaminen monta kertaa päivässä vähentää turvotusta ja irrottaa limaa. Suolavesihoito onkin yksi tehokkaimmista tavoista helpottaa kurkkukipua. Lisää puoli teelusikallista suolaa vesilasilliseen ja kurlaa. Jos veden maku on liian kuvottava, liota seokseen vähän hunajaa pehmentämään makua. Muista sylkeä vesi ulos.

Ime kurkkupastillia

Kurkkupastillin teho ei aina ole kummoinen, mutta imeskely tuottaa sylkeä, joka pitää kurkun kosteana. Parhaita pastilleja ovat sellaiset, jotka puuduttavat tai viilentävät kurkkua. Myös kurkkusuihkeista saattaa olla apua. Ne eivät paranna kurkkukipua kokonaan, mutta saattavat helpottaa terävintä kipua.

Ota yskänlääkettä

Vaikka sinua ei (vielä) yskittäisikään, yskänlääkkeestä voi olla apua. Se pinnoittaa kurkun samaan tapaan kuin pastilli tai suihke, joten se voi tarjota hetkellistä helpotusta. Jos sinun täytyy työskennellä, varmista, ettei lääke ole nukuttavaa mallia. Mutta jos kipu estää sinua nukkumasta yöllä, nukuttava yskänlääke voi olla hyvä valinta.

Juo

On tärkeää pysyä kosteutettuna. Neste voitelee kurkkua ja ohentaa limaa, jolloin se irtoaa helpommin. Kosteat limakalvot myös taistelevat paremmin bakteereja vastaan, mikä on tärkeää silloin, kun vastustuskykysi ei ole terävimmillään. Sillä ei ole kurkkukivun kannalta väliä, mitä juot, vaikka monet luottavatkin lämpimän teen ja hunajan voimaan.

Juo teetä

Jos vesi kyllästyttää, tee tarjoaa vaihtelua. Lämmin tee voi helpottaa kipua ja lisäksi tee sisältää antioksidantteja, jotka parantavat vastustuskykyä. Lisää kupposeen hunajaa, joka makeuttaa vahvan teen makua. Hunaja on myös luonnon oma antibiootti.

Syö keittoa

Elokuvissa flunssapotilaille viedään aina kanakeittoa. Mikäli keiton tehoon on uskomista, voi sen vaikutus perustua keiton sisältämään natriumiin, joka helpottaa tulehdusta ja lievittää kurkkukipua. Keittoa voi myös olla helpompi syödä, jos kipeänä ei ruoka maistu.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat