Mainos

Helle kiusaa pikkulapsia

Vihdoinkin Suomeen saapuneet helteet ovat työllistäneet muitakin kuin terassien tarjoilijoita ja jäätelönmyyjiä. Nimittäin terveyskeskusten ja sairaaloiden hoitajat joutuvat päivittäin puhelimitse neuvomaan jopa kymmeniä vanhempia, jotka kyselevät ensiapuohjeita liiasta kuumuudesta kärsiville pikkulapsille.

Kuumasta kärsivä lapsi on väsynyt, kärttyinen, voi valittaa päänsärkyä jos on tarpeeksi iso, on silloin ehkä ruokahaluton. Pahimmillaan voi jopa kouristaa ja nostaa kuumeen.

Suurin syy on yleensä nestehukka, kun lapsi ei muista tai jaksa juoda tarpeeksi, kun helteessä haihduttaa. Tukala olo voi iskeä niin ulkona leikkiessä kuin esimerkiksi lastenvaunuissa. Elohopea nousi helteellä kymmeneksi minuutiksi suoraan auringon paisteeseen jätetyissä vaunuissa, joissa ei edes ollut peittoja lähes 49 asteeseen.

Hellesäällä täytyykin muistaa, että pikkuvauvoja ei saa topata vaunuihin ja viedä auringonpaisteeseen päiväunille. On myös varmistettava, että lapset saavat tarpeeksi hikoillessaan menettämäänsä nestettä ja suolaa. Myös lapsen uittaminen on tärkeää.
(MTV3/Satu Latvala)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.