Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helena Petäistön vinkki Nizzaan – tähtiravintolatasoista ruokaa edullisemmin

Julkaistu 17.04.2013 10:10

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ruokapöytään vieraaksi saapunut Helena Petäistö kehottaa nautiskelemaan Nizzan pienien bistrojen ruoasta ja viineistä.

Makuja-keittiössä tehtiin aamulla macaron-leivoksia, joita Ranskassa asuva kirjeenvaihtaja Helena Petäistö pääsi maistelemaan ja kertomaan samalla Ranskan ruokakulttuurista. Ranskassa ei ole pikaruoka-ajattelua, vaan perinteistä pidetään kiinni ja ruokaa laitetaan huolella.

– Joka ilta on kolme ruokalajia. Lounaalla vähän luistetaan nykyään, enää on vain kaksi ruokalajia, Petäistö kuvailee.

– Vaikka Ranska on hierarkinen yhteiskunta, kaikissa yhteiskuntaluokissa syödään hyvin. Toki ruokakulttuuri eroaa, keittiö on erilainen eri puolilla.

Helena Petäistön mukaan esimerkiksi Nizzassa on hyvin omanlaisensa keittiö, ja kaupunki on peräti ainoa Euroopassa, jolla oma keittiö. Nizzalaisessa keittiössä on paljon italialaisia vaikutteita, ja se perustuu vahvasti paikallisiin vihanneksiin.

– He ovat kehittäneet perinneruokia niin paljon, että ne ovat hyvin haluttuja jopa suurissa tähtiravintoloissa.

Ranskalaiset pitävät omaleimaisuutensa – valtava turismi ei ole tasapäistänyt ruokakulttuuria. Helena Petäistön mukaan muissa Ranskan kaupungeissa viinibaarikulttuuri on hiipumassa, mutta Nizzan gastrobistroissa syödään ja juodaan edelleen hyvin.

– Ennen viinibaareissa oli juustoa ja makkaransiivuja, mutta nykyään tehdään kunnon ruokalajeja. Viinilaatikoiden keskellä syödään yhtä hyvää ruokaa kuin tähtiravintoloissa, tämä on Nizzan erikoisuus, Helena Petäistö vinkkaa.

Katso koko haastattelu:

Sumo video id

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaHans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaLounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktanHenri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa"Pitkän linjan keittiöpäällikkö hehkuttaa Suomen ravintolatarjontaa: "Parempi kuin koskaan ennen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!

  • 12:28
    Terveys ja hyvinvointi

    FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin

  • 11:12
    Autokoulu

    Yhä useampi opettaa omaa lastaan ajamaan autoa – vanhemmilta erikoisia pyyntöjä autokouluille

  • 11:02
    Raha

    Kannattaako auto korjauttaa? Tämä on "maaginen luku"