Mainos

Onnea äidit: Juhlapäivänä jopa 23 astetta – katso paikkakuntasi sääennuste

Sää on viikonloppuna laajalti lämmintä ja aurinkoista.

Suomi kuuluu viikonloppuna korkeapaineen alueeseen. Sää on laajalti poutaista, aurinkoista, heikkotuulista ja kesäisen lämmintä.

Äitienpäivänä 1996 jopa 26 astetta

Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina ja se osuu ajanjaksolle 8.-14. toukokuuta. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan lämpötilat ovat yleensä jo keväisiä, joskus jopa kesäisiä, mutta takatalviakin on koettu.

Vuodesta 1959 tarkasteltuna korkein äitienpäivän lämpötila löytyy vuodelta 1996, jolloin 12. toukokuuta mitattiin Salon Kärkässä ja Lapinjärven Ingermanninkylässä 26,0 astetta.

Takatalvinen äitienpäivä oli esimerkiksi vuonna 1995. Lunta ja räntää satoi 14. toukokuuta pitkin päivää maan etelä- ja länsiosassa. Vielä seuraavana aamuna lunta oli Länsi-Suomessa monin paikoin yli kymmenen senttimetriä.

Tänään perjantaina aurinko ei paista aivan kirkkaalta taivaalta Etelä- ja Keski-Suomessa, sillä taivaalla on ohutta pilviharsoa.

– Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila nousee 20 asteen vaiheille, paikoin sen yli. Lämpimintä on idässä, viileintä länsirannikolla, missä tuuli puhaltaa mereltä. Pohjois-Suomessa pilvisyys on runsaampaa, Keski- ja Pohjois-Lapissa tulee sadekuuroja. Pohjois-Lapissa lämpötilat jäävät kymmeneen asteeseen, Oulun korkeudella ollaan 20 asteen lähettyvillä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lauantai on Etelä- ja Keski-Suomessa perjantain kaltainen päivä: sää on aurinkoista ja lämpötilat ovat noin 20 asteessa. Pohjois-Suomen yli kulkee päivän aikana pilvilautta, mutta sää on poutaista. Pohjoisessa lämpötilat ovat 13-18 asteessa. Sunnuntaina äitienpäivänä aurinko paistaa lähes koko maassa.

– Sunnuntai on viikon lämpimin päivä. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat hieman 20 asteen yläpuolella, jossain voidaan mitata 23 astettakin. Rannikoilla tuuli käy mereltä, joten sää on viileämpää. Pohjoisessa lämpötilat ovat 10-18 asteessa. Pohjois-Lapissa liikkuu sadekuuroja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.