Mainos

Heinäluoma: Vaalirahakohussa velloviin yrityksiin verotarkastus

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sdp.) vaatii verotarkastusta vaalirahakohussa ryvettyneisiin yrityksiin. Heinäluoma sanoi aamun Huomenta Suomessa haluavansa selvityksen siitä, ovatko yritykset maksaneet suoraan ehdokkaiden vaalimainoslaskuja ja vähentäneet ne verotuksessa.

- Ei yritys voi maksaa presidenttiehdokas Sauli Niinistön kuluja ja sanoa, että tämä on yrityksen liiketoimintaa. Jos nämä menot on vähennetty yrityksen verotuksessa, niin se on ilman muuta veronkiertoa. Pidän välttämättömänä, että ne yritykset, joiden nimet on tässä yhteydessä mainittu, niin niissä tarvitaan verotarkastus. Täytyy käydä lävitse, onko yrityksen rahaa käytetty asiattomasti ja onko verottaa harhaanjohdettu, Heinäluoma sanoo.

Veroasiantuntijan mukaan verotarkastuksista löytyy silloin tällöin tapauksia, jossa yritykset ovat lain vastaisesti vähentäneet poliitikoiden laskuja verotuksessa.

- Jos verotarkastuksen yhteydessä on havaittu, että siellä on vähennetty vaaliavustuksia, niin ne on sitten jälkiverotuksessa lisätty yrityksen tuloon, sanoo ylitarkastaja Matti Merisalo Verohallituksesta.

Merisalo, joka ei ole sukua vaalirahakohussa pyörineelle Arto Merisalolle, ei tiedä, kuinka paljon tällaista veronkiertoa harrastetaan.

- Tarkempaa määrää en osaa arvioida, mutta pidemmän ajan kuluessa näitä on ollut. Ei tässä mistään massaongelmasta ole kysymys, mutta kyllä niitä aina joskus on.

Merisalo ei halua ottaa kantaa parhaillaan vellovaan vaalirahakohuun, mutta hänen mukaansa verottaja saattaa kiinnostua tekemään tarkastuksen myös mediassa olleiden tietojen valossa.

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 18.9.2009):

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.