Mainos

Heinäluoma: Julkisesta terveydenhoidosta huolehdittava

Heinäluoman mukaan Helsingin ja Uudenmaan alueen erikoissairaanhoito kaipaa uutta ojennusta.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma vaatii selkeitä parannuksia julkiseen terveydenhoitoon. Heinäluoma kirjoittaa MTV3:n Nettivieraana, että julkinen terveydenhoito kaipaa puolustajaa samaan aikaan, kun keskustelu velloo julkista hoitoa vastaan.

-Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Harry Bogomoloffin taannoinen puheenvuoro oli terveystilanteen kannalta varsin paljastava. Bogomoloffin ajatuksissa jokainen on oman onnensa seppä ja liian sairaista ei pidäkään yhteisillä rahoilla huolehtia, Heinäluoma kirjoittaa.

-Julkinen terveydenhoito vaatii paitsi rahaa myös kansalaisten terveyspalvelujen tehokasta järjestämistä. Kaukaakin voi nähdä, että Helsingin ja Uudenmaan alueen erikoissairaanhoito - tämä HUS - kaipaa uutta ojennusta. Nythän tämä jättiläinen elää omaa elämäänsä, jossa ensin palkataan satamäärin lisää väkeä ja hetken päästä aloitetaan saman väen irtisanominen. Pariisin matkaan sijaan kannattaisi pitää nyt aivoriihtä Suomessa ja miettiä, mikä on kuntien yhteinen HUS-tahto, Heinäluoma kirjoittaa.

Heinäluoma korostaa, että terveydenhoidossa vaikeudet tuntuvat kasautuvan nyt nopeaan tahtiin. -Yksi ongelma on lääkäripula. Kaikkia virkoja ei saada täytettyä ja kunnat kilpailevat lääkäreistä erilaisilla lisäpalkankorotuksilla, Heinäluoma toteaa.

-Julkiseen, tasa-arvoisesti kaikkien saatavilla olevaan terveydenhoitoon panostavat ovat valmiita puhumaan myös terveyspalvelujen vaatiman rahoituksen puolesta - tarvitsemme siis myös verotuloja, jotka pitää kerätä oikeudenmukaisesti. Ja on hyvä muistaa, ettei kokonaiskustannuksissa yksityiseen voitontavoitteluun nojaava vaihtoehto ole julkista edullisempi: sen olemme nähneet Yhdysvaltain mallin kokemuksesta, kirjoittaa Eero Heinäluoma.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.