Hehkutettu ruotsalaislaulaja MTV.fille: Suomalaisista musiikkini voi kuulostaa iloiselta

Ruotsin lupaavimpiin artistitulokkaisiin lukeutuva Tove Lo uskoo melankolisen musiikkinsa purevan suomalaisiinkin.

Salamnnopeasti yhdeksi Pohjoismaiden lupaavimmista laulaja-lauluntekijöistä kohonnut Tove Lo esiintyy Helsingin Tavastialla maaliskuussa. 25-vuotias nainen ehti kynäillä biisejä muun muassa Icona Popille, Gavin Degraw’lle, Girls Aloudille ja Cher Lloydille ennen kuin päätti lopulta itsekin tarttua mikrofoniin. Nyt nainen on niittänyt huomiota maailmalla asti hiteillään Love Ballads, Habits ja Out of Mind.

Tove Lo esiintyy Helsingissä vasta kuukauden kuluttua, mutta nainen käväisi jo tiistaina 25.2. Helsingissä tekemässä pikaisesti tuttavuutta kaupunkiin. Promokiireiden keskellä kaupunki jäi kuitenkin tällä kertaa ensikertalaiselle vielä melko vieraaksi.

– Olen täällä ensimmäistä kertaa, mutta olen nähnyt enimmäkseen radioasemia ja lehtien toimituksia, Tove Lo naurahtaa MTV.fille.

– Kävelimme kuitenkin hieman kaupungilla ja täällä on kaunista. Ihmiset ovat hyvin mukavia. Ehkä maaliskuisen keikkani yhtyedessä ehdin tutustua paremmin nähtävyyksiinkin, nainen toivoo.

Tukholmassa kasvanut Tove Lo, oikealtaan nimeltään Tove Nilsson, kertoo joutuneensa musiikin pauloihin jo nuorella iällä, vaikka naisen suku ei olekaan erityisen musikaalinen. Muita urahaaveita tähdellä ei ole koskaan ollut mielessä.

– Perheeni ei ole musikaalinen – isäni taitaa osata hieman laulaa, mutta en ole koskaan kuullut hänen lauluaan kunnolla. Kiinnostuin musiikista noin 13-vuotiaana bändiin kuuluneen ystäväni kautta ja viimeistään musiikkilukiossa päätin, että tätä haluan tehdä aina. Jos en olisi muusikko, työskentelisin varmasti silti jollain luovalla alalla näyttelemisen tai esiintymisen parissa.

Hiteillään Love Ballads, Habits ja Out of Mind huomiota saaneen laulajattaren musiikki on tummasävyistä ja vangitsevaa. Melankoliseksikin kuvailtu musiikki saattaa upota erityisen hyvin myös suomalaiskuulijoihin

– Olen kuullut, että suomalaiset ovat melankolisempia kuin ruotsalaiset. Siksi musiikkini voi kuulostaa heidän korvissaan ihan iloiselta, laulaja nauraa.

Tove Lon debyytti-EP Truth Serum ilmestyy maaliskuussa.

Tavastian-keikan lipunmyynti on käynnissä:Lue lisää Live Nation -sivustolta.

(MTV VIIHDE–IRINA MIKKOLA)

Lue myös:

    Uusimmat