"Headshot": tämä osuma teki kipeää – niin teki myös Bayern Münchenin yllätystappio

Bayern München menetti kahden maalin vierasjohtonsa ja kärsi perjantaina hivenen yllättäen tappion Borussia Mönchengladbachille 2–3-lukemin jalkapallon Saksan Bundesliigassa. Jos tämä teki Bayern-leirissä kipeää, teki sitä vastapuolella puolestaan fyysisesti Matthias Ginterin päähänsä saama laukaus.

Bayern paineli Robert Lewandowskin rangaistuspotkumaalilla ja Leon Goretzkan kuusi minuuttia myöhemmin iskemällä osumalla 26 minuutissa 2–0-vierasjohtoon. Mönchengladbach tuli kuitenkin jo saman jakson lopussa tasoihin Jonas Hofmannin kahdella maalilla.

Isäntien illan kruunuakaan ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä voittomaali näki päivänvalonsa 49. minuutilla, asialla Florian Neuhaus.

Bayernin toisen maalin tehnyt Goretzka totesi ottelun jälkeen tapahtumien kivuliaisuuden.

– Se sattuu, kun annamme pelin pois tällä lailla 2–0-johdossa. Ensimmäiset 30–35 minuuttia olivat parasta, mitä olemme pelanneet pitkään aikaan. Hallitsimme, mutta menetimme pallon kahdesti, kun emme olisi saaneet menettää sitä, emmekä reagoineet kunnolla. Se oli sitten 2–2 alta aikayksikön. Heidän voittomaalinsa tuli samanlaisesta tilanteesta, Goretzka kertasi Bayernin verkkosivujen mukaan.

Fyysisesti kivulias tilanne nähtiin 66. minuutilla, kun Bayernin Leroy Sané tykitti kaukolaukauksen ja pallo tärähti suoraan rangaistusalueen rajalla puolustaneen Mönchengladbachin Matthias Ginterin päähän. Ginther kaatui "headshotin" voimasta maahan ja sai pian hoitoa. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan kentällä ja pääsi lopussa juhlimaan maukasta voittoa.

Bayern München johtaa Bundesliigaa, kun sillä on 15 ottelusta kasassa 33 pistettä. Toisena kahden pisteen päässä oleva RB Leipzig on kuitenkin pelannut ottelun vähemmän. Mönchengladbach on 24 pisteellään sarjassa seitsemäntenä.