Mainos

HBL ja HS: Helsinkiläisestä miespapista kantelu häirinnän takia

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin on saapunut pyyntö tutkia väitetty seksuaalinen häirintä. Tämän kuun alussa tehdyn kantelun mukaan virkatehtävää suorittanut helsinkiläispappi syyllistyi seksuaaliseen häirintään neljä vuotta sitten.

Papilla väitetään olleen seksuaalinen suhde seurakunnan jäseneen, jonka sielunhoitajana pappi myös toimi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hufvudstadsbladet.

Kantelussa kerrotaan, että pappi oli myös sielunhoidollisen tapahtuman yhteydessä halannut seurakunnan naispuolista jäsentä, joka koki tilanteen seksuaalisesti latautuneeksi. 

Halattu nainen päätti kertoa asioista eteenpäin saatuaan tietää, että pappi oli hänen mukaansa ahdistellut useita henkilöitä ja kertoneensa seksiasioistaan jälkeenpäin seurakuntapiireissä.

Kantelun jätti eri henkilö kuin esiin tuodun halauksen kohde.

"Kantelut harvinaisia"

Tuomiokapitulin lakimiesasessori Ritva Saario vahvisti HBL:lle kantelun. Hänen mukaansa kantelut seksuaalisesta häirinnästä ovat erittäin harvinaisia.

– Jotkut ovat perusteltuja, toiset eivät. Kaikilla on oikeus valittaa, ja on vaikea tietää mikä tässä on taustalla, Saario totesi HBL:lle.

Helsingin Sanomien mukaan kyseiseen pappiin liittyy muitakin epäilyjä seksuaalisviritteisestä toiminnasta.

HS:n mukaan kantelun kohteena oleva pappi pitää syytöksiä vakavina ja yllättävinä ja toivoo, että ne tutkitaan.  

Juttua korjattu 30.8. klo 11:36: Poistettu otsikosta epäselvä sitaatti halauksesta. Lisäksi muokattu alun kappaleita niin, että ei tule sitä kuvaa, että halattu nainen olisi tehnyt kantelun. Muokattu myös aikamäärettä ingressissä: syyllistyi häirintään neljä, ei kahdeksan vuotta sitten. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.