Mainos

Hautalaa esitetään vihreiden presidenttiehdokkaaksi

Vihreän liiton hallitus esittää puolueen oman presidenttiehdokkaan asettamista. Ehdokkaaksi esitetään odotusten mukaisesti europarlamentaarikko Heidi Hautalaa.

Vihreän liiton puoluekokous päättää presidenttiehdokkaan asettamisesta parin viikon päästä Turussa. Ehdotus perustuu puolueen jäsenkyselyyn. Vastanneista 76 prosenttia kannatti oman ehdokkaan asettamista. 21 prosenttia vastasi ei ja kolme prosenttia ei ottanut kantaa.

Hautalaa ehdotti 72 prosenttia niistä, jotka nimesivät ehdokkaan. Jonkin verran kannatusta saivat myös mm. Paavo Nikula, Osmo Soininvaara, Erkki Pulliainen, Satu Hassi ja Pekka Haavisto. Kyselyn sai 1119 vihreän liiton jäsentä. Vastauksensa antoi 502 jäsentä. Vastausprosentti kyselyssä oli siten 45.

Vihreän liiton hallitus muistuttaa, että presidentinvaalien yhteydessä keskustellaan Suomen suunnasta 2000-luvulla. Vihreälle liitolle on tärkeää olla täysivaltaisena mukana keskustelussa, ja asettamalla oman ehdokkaan puolue tahtoo jatkaa keskustelua presidentin valtaoikeuksien ja parlamentarismin suhteista.

Hautala korostaa, että perustuslain kehittämien ei saa päättyä nyt meneillään olevaan uudistukseen. Sen sijaan presidentin, valtioneuvoston ja eduskunnan valtasuhteita tulee edelleen painottaa parlamentarismin suuntaan.

Puheenjohtaja Satu Hassi muistutti, että erityisesti europarlamentaarikkona toimiessaan Hautala on osoittanut kykynsä mm. ympäristöasioiden, kestävän liikennepolitiikan, ihmisoikeuksien ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien puolestapuhujana.
-Vihreille Heidi Hautala on ollut korvaamaton Eurooppa-politiikan linjaajana ja globalisoituvien markkinoiden pelisääntöjen kriitikkona, hehkutti Hassi.

Presidenttiehdokkaan asettaminen on ollut vihreille jossain määrin kiemurainen asia. Kun selvyyttä asiasta ei saatu, puolueen hallitus päätti muutama viikko sitten kysyä jäsenistönsä mielipidettä. Vihreille jäsenkyselyn tekeminen on melko yksinkertaista, sillä puolueessa ei todellakaan ole kuin hieman toista tuhatta jäsentä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.