Mainos

Hausjärven tynnyreissä liuottimia

Hausjärveltä keskiviikkona löydetyissä tynnyreissä on alustavan tutkimuksen mukaan liuottimia. Lavinnon kylään pohjavesialueella sijaitsevan tien varteen oli jätetty kaikkiaan 9,5 tonnia tynnyreitä, kanistereita ja muita pakkauksia sisältöineen. Osa liuottimista oli valunut maahan.

Saastunutta maa-ainesta on kuorittu pois 62 tonnia ja toimitettu Ekokemille, kuten tynnyritkin. Riihimäen kihlakunnan poliisipäällikön Jarmo Holman mukaan kaikki saastunut maa on saatu talteen eikä liuottimien joutumisesta pohjaveteen ole vaaraa. -Asian varmistamiseksi maasta otettiin torstaina vielä tarkentavat tutkimusnäytteet,kertoi Holma.

Tynnyreiden sisältö analysoidaan rikoslaboratoriossa. Jätekuorma ei ole ollut paikalla viikkoa kauempaa. Tynnyrit löysi keskiviikkona kunnan terveystarkastaja. Ne olivat vain sadan metrin päässä Hausjärveltä Turenkiin johtavalta tieltä. Poliisi tutkii juttua törkeänä ympäristön turmelemisena, josta voidaan tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Tekoon liittyvistä havainnoista pyydetään viipymättä ilmoittamaan poliisille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.