Haukkasiko Apple liian ison palan? Uuden megatuotteen kanssa ennennäkemättömiä ongelmia

Virtuaalitodellisuus vie tapahtumien keskelle 9:29
Virtuaalitodellisuus vie käyttäjän suoraan tapahtumien keskelle. Huomenta Suomessa tutustuttiin VR-lasien mahdollisuuksiin.

Applen odotetaan esittelevän ensi viikolla käynnistyvässä WWDC-kehittäjäkonferenssissa lisätyn todellisuuden lasit. Tuotannosta tihkuvien tietojen mukaan Apple on kohdannut uutuustuotteensa kanssa poikkeuksellisen isoja haasteita, ja laseihin on tehty muutoksia vielä aivan hiljattain.

Apple julkistanee tulevana maanantaina VR- ja AR-sisältöjen hyödyntämiseen tarkoitetut lasit. Maanantaina järjestettävä WWDC-starttitapahtuma on kutkuttava hetki Applellekin, sillä se mainostaa tapahtuman merkitsevän uuden aikakauden alkua.

Toisin kuin vaikkapa iPhonen tai iPadin kohdalla, ei Applen virtuaalilasien ensimmäistä versiota ole kuitenkaan tarkoitettu massojen hitiksi. Siitä kielii myös lasien huhuttu hinta, jonka uskotaan olevan noin 3 000 dollarin luokkaa.

Aiheesta uutisoiva The Information kertoo artikkelissaan, että Apple on kohdannut lasien tuotannossa suorastaan ennennäkemättömiä haasteita. Viimeisimmät muutokset tuotteen designiin kerrotaan tehdyn huhtikuussa, ja niiden syynä oli mahdollisesti tuotannon helpottaminen.

Hiilikuitua ja ulkoinen akku

Julkaisua siteeraavan MacRumorsin mukaan erityisesti lasien kaareva muotoilu yhdistettynä niiden ohuuteen ja kaareutuvaan alumiinirunkoon on ollut kova pala niin insinööreille kuin kokoonpanijoillekin. Tuotannon aiemmassa vaiheessa lasien esituotantoversiota kasattiin päivässä sata kappaletta, mutta niistä vain 20 täytti laatuvaatimukset.

Applen kerrotaan joutuneen kehittämään laseihin ainutlaatuisen kaareutuvan emolevyn saadakseen mahdutettua kaikki tarvittavat komponentit lasien rungon sisään. Akkua Apple ei ole huhujen mukaan ymppäämässä lasien sisään, vaan se tulee näillä näkymin olemaan ulkopuolista mallia, ja kulkemaan esimerkiksi käyttäjän vyöllä kiinnittyen laseihin langallisesti.

Lisäksi runkoa on vahvistettu Applelle epätyypillisesti hiilikuidulla lasien painon pitämiseksi kurissa. Lasien sanotaan olevan vain hieman paksummat kuin iPhone.

Alla taiteilija Marcus Kanen näkemys lasien mahdollisesta designista. Juttu jatkuu julkaisun alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Uuden käyttöjärjestelmän nimeksi xrOS?

MacRumorsin mukaan lasien käyttäjä voi vaihtaa virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden välillä oikean silmän yläpuolella olevaa nuppia kääntämällä.

Lasit pitävät sisällään tusinan verran kameroita, jotka seuraavat sekä ympäristöä että käyttäjän katseen suuntaa.

Ensi viikon WWDC:ssä esiteltäneen samalla Applen laseille suunniteltua käyttöjärjestelmää, joka huhujen mukaan kantaa nimeä xrOS.

Esimakua Applen laseille suunnitellusta sisällöstä saataneen niiden esittelyn yhteydessä, eli todennäköisesti jo ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat