Mainos

Hätämajoitusta hoitanut pastori näkee riipaisevia kohtaloita: ”Olisinko voinut olla samassa tilanteessa?”

9:51

Kirkon asunnottomille järjestämiin majoituksiin on saapunut niin päihdeongelmaiset äiti ja poika yhdessä kuin hyväkäytöksinen nuori mies, joka sai pastorin pohtimaan, voisiko itsekin olla samassa tilanteessa. Pastori kiittelee sitä, miten monet ovat lähteneet mukaan auttamaan erilaisista taustoista tulevia asunnottomia.

Kirkon järjestämiin hätämajoituksiin on turvautuneet ovat enimmäkseen kantasuomalaisia asunnottomia ja tulevat monenlaisista taustoista, kertoo Alppilan kirkon toiminnanjohtaja pastori Petri Patronen.

Osalla on taustalla päihdeongelmia, osa tulee paikalle vesiselvänä.

– Yksi oli hyvin suoraselkäinen nuori mies, joka oli hirveän ystävällinen. Kun keskustelin hänen kanssaan pohdin, että voisinko olla eri tilanteessa, jos taustani olisi erilainen, Patronen pohtii aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

"Monilla ollut halu elää yhteiskuntakelpoinen elämä"

Helsingin seurakunnat järjestävät kodittomille hätämajoituksia läpi koko talven.

Puhallutuksia tai ennakkoseuloja hätämajoitukseen pääsemiselle ei ole, ja paikalle on saapunut myös paljon päihdeongelmista kärsiviä.

– Monilla on ollut hirveä halu elää yhteiskuntakelpoinen elämä, mutta on saattanut tulla ero ja terveys pettänyt samaan aikaan eikä ole kestänyt.

– Joskus paikalle on voinut tulla äiti ja aikuinen poika, joilla molemmilla on päihdeongelma ja jotka etsivät yhdessä suojaa.

Patronen kiittelee sitä, miten monet ovat auttaneet ja osallistuneet kirkon vapaaehtoistoimintaan – myös ne, jotka eivät edes kuulu kirkkoon.

– Kun olin toissa yönä koko yön valvomassa, kanssani valvoi kaksi vapaaehtoista, joista kumpikaan ei kuulunut kirkkoon.

– Se oli hienoa ja vähän huvittavaakin. Voisi ajatella, että yhteinen halu auttaa lähimmäistä voisi yhdistää tämän kansakunnan.


Korjaus 22.12. klo 10.28: Haastateltavan sukunimi korjattu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.