Mainos

Hassi: EU:n komissaaripeli syrjii naisia

Euroopan parlamentin Vihreät-ryhmään (Greens-EFA) kuuluva Satu Hassi suomii unionin huippuvirkanimitysrulettia "poikakerhon toiminnaksi".

Hassin mielestä Suomen hallituksen esittämä komissaariehdokas Olli Rehn on mies paikallaan, mutta päätösmenettelystä hän ei pidä. Hassin mielestä huippuvirat jaetaan eräänlaisen hyvä veli-verkoston kautta.

- Pidän ongelmana sitä että jälleen kerran tämä (virkanimitysprosessi) on poikien peli. Eli kyse on siitä, etteivät jäsenvaltiot esitä sekä miesehdokasta että naisehdokasta.

Hassin mielestä komissio on ukkoutunut liiaksi, eikä tasa-arvo näytä toteutuvan tälläkään kierroksella.

- Kunkin maan tulisi asettaa mies- ja naisehdokas. Se olisi välttämätöntä, jotta komissiossa saataisiin sukupuolten tasa-arvo aikaan. Se on yhtä tärkeä kuin alueellisetkin voimasuhteet.

Tällä hetkellä tilannetta ei kuitenkaan voi enää muuttaa, koska Rehnin nimi on lyöty jo lukkoon. Rehniä on spekuiloitu ulkosuhdeasioista vastaavaksi komissaariksi, niin sanotuksi EU:n ulkoministeriksi. Tätä tehtävää painavampi salkku olisi energiakomissaarin salkku, mikä suomalaisten toiveissa siintää.

Toinen huipputehtäväspekulaatio - Paavo Lipposen mahdollisuudet Euroopan neuvoston pysyväksi puheenjohtajaksi - eli EU:n presidentiksi saa Hassin hetkeksi punnitsemaan sanojaan.

- Tätäkään asiaa ei minulta varsinaisesti kysytä, mutta Irlannin entinen presidentti Mary Robinson olisi sellainen joka minua tähän tehtävään miellyttäisi. Silloin myös huippuvirkojen sukupuolijakauma olisi nykyistä parempi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.