Hasbro nimesi ikonisen Toy Story -hahmon uudelleen – "pelkkä Perunapää" johti someraivoon, vaikka kyseessä oli väärinkäsitys

Hasbro nimesi Herra Perunapää -sarjan uudelleen vain Perunapääksi 0:45
Hasbro nimesi Herra Perunapää -sarjan uudelleen vain Perunapääksi

Leluvalmistaja Hasbro nimesi Toy Story -elokuvistakin tutun Herra Perunapää -lelusarjan uudelleen vain Perunapääksi. Nettikansa hermostui, vaikka Hasbro tarkensikin myöhemmin, etteivät herra ja rouva Perunapää ole katoamassa.

Toy Story -elokuvista tutun lelun uudelleenbrändäys aiheutti hämminkiä sosiaalisessa mediassa. Leluvalmistaja Hasbro ilmoitti nimeävänsä uudelleen "Mr. Potato Headin", suomeksi siis Herra Perunapään.

Hasbro ilmoitti jatkossa myyvänsä perunaleluja myös ilman herra- ja rouva-alkuliitettä. Lelubrändin nimeksi tulisi siis "Perunapää", kertoo AP.

Uudenlaisessa Perunapää-paketissa tarjolla "pelkkiä perunoita"

CNN:n mukaan uudenlaisessa Perunapää-paketissa olisi tarjolla kaksi isoa perunaa, yksi pieni peruna sekä 42 eri asustetta. Näin lapsi voi luoda oman perheensä näköisen perheen.

– Hasbro aiheutti hämmennystä torstaina ilmoittaessaan, että luopuu "herrasta" brändin nimessä, jotta voisi ottaa kaikki huomioon paremmin, ja jotta jokainen tuntisi olevansa "tervetullut perunapäiden maailmaan", AP kuvailee.

Kansa raivostui ikonisen lelun muokkaamisesta – Hasbro joutui selittämään

Sukupuolineutraali nimitys sai kuitenkin nettikriitikot liikkeelle. Moni tuntui olevan suorastaan tyrmistynyt tulkittuaan, ettei perunaa saisi enää kutsua "herraksi".

Hasbro päätyikin pian selventämään nimenvaihdosta.

– Vaikka ilmoitimme, että herra-etuliite pudotetaan pois Perunapää-brändin nimestä ja logosta, voimme ylpeinä vahvistaa, että herra ja rouva Perunapää eivät ole menossa mihinkään, yhtiö ilmoitti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lapsi voi itse päättää, millaisella perunalla leikki

Ainoa muuttuva asia on siis brändin nimi; yhtiö vakuutti huolestuneille, että klassiset herra ja rouva Perunapää löytyvät edelleen valikoimista.

Uudelleenbrändäyksen tarkoituksena on, että lapsi voisi itse päättää, millaisella perunalla leikkii sen sijaan, että perunalle olisi annettu valmis sukupuoli.

"Se on peruna, ihmiset..."

Perunan nimestä herännyt raivo on itsessään herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

– Miksi ihmiset ajattelevat, että sukupuolineutraali perunapää olisi outo. Se on peruna, joka säilyttää kasvonpiirteitään takapuolessaan, Katy ihmettelee Twitterissä.

– Se on peruna, ihmiset! Lelu. Jos se loukkaa sinua näin paljon, älä osta sitä. Jatka elämääsi ja jätä meidät muut rauhaan, Lisa Dill kirjoittaa Facebookissa.

"Rehellisesti tämä on parempi, nyt ei tarvitse ostaa lapselle kahta eri lelua"

Perunapäät tulivat markkinoille jo 1950-luvulla, ja aluksi pakkauksen mukaan ei edes tullut perunaa; tarkoitus oli kiinnittää silmät ja suut aitoon perunaan.

– Rehellisesti tämä on parempi, nyt ei tarvitse ostaa lapselle kahta eri lelua, jotta saisi mukaan kaikki eri lisäosat, Kate Michelle pohtii.

– Lapset ovat sekoittaneet ja yhdistelleet lelujen osia alusta asti, on korkea aika, että yhtiökin pääsi mukaan, nimimerkki Colours Outside The Lines sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat