Harvinainen tilanne: NHL pyysi anteeksi traagista pudotuspeliratkaisua

Huomenta Suomen Tulosruutu 26.04.2019 0:29
Videolla juttua NHL:n yön kierrokselta.

NHL-jääkiekkoliiga on pyytänyt harvinaislaatuisella tavalla Vegas Golden Knightsilta anteeksi rangaistusta, joka nosti San Jose Sharksin peliin mukaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen seitsemännessä ottelussa.

Ajassa 49.13 Vegasin Cody Eakin passitettiin ulos poikittaisesta mailasta ja San Jose pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Eakin oli taklannut San Josen Joe Pavelskia aloitustilanteen yhteydessä keskivartaloon. Pavelski lensi jäähän, ja hänen päänsä meni verille.

Erotuomarit Eric Furlatt ja Dan O'Halloran jakoivat Eakinille rangaistuksen päähän osumisesta.

San Josen viiden minuutin ylivoimalla oli kohtalokkaat seuraukset: Sharks nousi sen aikana 0–3-tappioasemasta 4–3-johtoon. Vegas tasoitti ottelun kolmannen erän lopussa, mutta San Jose voitti taiston lopulta jatkoajalla ja eteni jatkoon. Ilman pitkää ylivoimaa Sharksin nousumahdollisuudet olisivat olleet merkittävästi huonommat.


Vegasin GM George McPhee kertoikin ESPN:lle, että NHL oli ottanut seuraan yhteyttä ja pyytänyt anteeksi. McPhee sanoi arvostavansa NHL:ää virheen myöntämisestä, vaikka totesikin, ettei säälistä ole hyötyä.

– Peleissä tapahtuu asioita. Aiomme unohtaa taustapeilin katsomisen, mennä eteenpäin ja iskeä todella hyvän joukkueen jäälle ensi vuonna, McPhee painotti.

NHL on tehnyt ESPN:n mukaan ratkaisun, jonka mukaan O'Halloran ja Furlatt eivät tule tuomitsemaan otteluita enää pudotuspeleissä. O'Halloran ei ole ollut konferenssifinaaleista poissa yli vuosikymmeneen, ja hän on tuominnut peräti 212 pudotuspeliottelua, eniten aktiivituomareista.

Pavelski "ok", mutta lienee sivussa

Sharks kohtaa toisella pudotuspelikierroksella Colorado Avalanchen. Otteluparin avauskoitos käydään tulevana yönä Suomen aikaa.

Sharksin päävalmentajan Peter DeBoerin mukaan loukkaantuneen Pavelskin tila on "ok" ja sitä tarkkaillaan päivä kerrallaan. Hän kuitenkin arvioi, ettei Pavelskia nähdä ensimmäisessä Colorado-ottelussa.

Lähteet: ESPN, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat