Mainos

Harvinainen lintu voi jo paremmin – hoidossa porilaismiehen kotona

Pirkanmaalta eilen löydetty lunni on toipumassa. Porin lintutieteellisen yhdistyksen loukkaantuneiden lintujen hoidosta vastaava Ari Rantamäki hoitaa lintua kotonaan.

– Se on kohtalaisissa ruumiin ja sielun voimissa. Ruoka on pysynyt sisällä ja se on ulostanut normaalisti.

Huonokuntoisena luonnosta löydetty lunni on saanut hoidossa syödäkseen katkarapuja. Tänään sille syötetään ensimmäistä kertaa kalaa.

– Se saa tänään kokonaisen muikun sisäänsä. Kun se eksyneenä ei ole saanut kaloja syödäkseen, niin aloitellaan varovasti, jottei kroppa mene shokkiin, Rantamäki kertoo.

Lintujen hoivaaminen vain harrastus

Lunni painaa luonnossa normaalisti noin 350-500 grammaa. Tämä Pirkanmaalta löytynyt, alle vuoden ikäinen lunni painaa tällä hetkellä vain 300 grammaa.

– Lunni elää normaalisti Atlantilla, jossa Islannin ja Huippuvuorten välillä. Ei sille täällä Pirkanmaalla ole ollut ruokaa.

Lunni saattaa olla viikkojakin Rantamäen kotona hoidossa. Kun säät lauhtuvat, eksynyt lunni laitetaan Rantamäen autotalliin totuttelemaan viileään ilmaan. Sen jälkeen mietitään, mihin se sijoitetaan.

– Että onko se Valkeakoskelle vai Ähtäriin. Vai sattuisiko niin, että joku olisi matkalla Norjaan ja saisi lunnin matkakaverikseen - ja vapauttaisi sen valtamerelle.

Rantamäki on hoitanut loukkaantuneita lintuja harrastuksenaan yli 20 vuotta, mutta lunnia hänkään ei ole ennen auttanut.

– Ei se sen kummoisempi ole kuin muutkaan linnut: nokkii ja raapii ja syö - ja paskapapereita siivotaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.