Harvey-myrskyn uhreja ovat myös koirat ja kissat – moni yrittää pelastaa lemmikkinsä henkensä kaupalla

Harvey-myrsky paiskoi jättikalan maalle – ihmiset pelastivat 1:01

Hirmumyrsky Harveyn uhreja Yhdysvalloissa eivät ole vain myrskyalueelle jääneet ihmiset vaan myös heidän lemmikkinsä. Moni haluaa pelastaa koiransa tai kissansa henkensä kaupalla.

New York Times kertoo Texasin Houstonin lähellä asuvasta Joe Garciasta, joka kantoi pelastusveneeseen mukaanotettavia tavaroitaan rintaan ulottuvassa vedessä. Saatuaan säkillisen tavaroita veneeseen Joe Garcia riensi vielä kotiinsa, jotta saisi mukaan rakkaan lemminkinsä, saksanpaimenkoira Heidin.

Samanlaisia pelastustarinoita on useita. Monet ihmiset haluavat pelastaa itsensä lisäksi myös rakkaan lemmikkinsä.

 Instagramissa CNN:n toimittaja Ed Lavandera on julkaissut kuvan kahdesta veneeseen hylätystä koirasta. Hänen mukaansa koirien omistajien oli evakuoiduttava Texasissa sijaitsevasta Dickinsonista tulvimisen takia. Koirat jäivät veneeseen.  

Koiria hylätään tulvataloihin

Kaikki eivät kuitenkaan kykene tai eivät ole ehtineet pelastaa lemmikkejään. New York Times kertoo, että monia eläimiä on hylätty tulvataloihin tai ne on kiinnitetty hihnassa pihapuuhun. Jotkut eläimet, kuten lähimaatilojen karja on ollut pakko jättää myrskyn alle.

Brittiläisen Daily Mail -lehden kuvaaja ikuisi kuvan tulvan keskellä olevasta kastuneesta koirasta, joka näyttää olevan hihnalla kiinni puhelinpylväässä. Kuvaaja päästi koiran pälkähästä ja vei sen turvaan. Näet kuvia hylätyistä elämistä täältä.

Tulvan aikana koiria ei saa kiinnittää tolppiin

Texasin viranomaiset ovat toistuvasti sanoneet, että lemmikkejä tai karjaa ei saa jättää kiinni pylväisiin.

Roman Forest -paikkakunnalla Texasissa paikallinen poliisi piti lemmikkien hylkääjiä pahoinpitelijöinä.

– Koirat ovat myös perheenjäseniä. Stephen Carlisle sanoi tiedonannossa.

– Pidän ihmisiä vastuullisina tekoihinsa, jos he ovat kiinnittäneet koiransa johonkin tolppaan näissä sääolosuhteissa.

Texasissa on laki, jonka mukaan on kiellettyä jättää koira ulkotiloihin kiinnitettynä myrsky- tai tulvatilanteessa.

Koiria ja kissoja lennätetään muualle

San Antoniossa kaupungin eläinsuojelukeskus oli ottanut eiliseen mennessä 200 vapaana ollutta kotieläintä.

Koska eläimiä on niin paljon, osa niistä on tarkoitus lennättää tämän päivän aikana muualle Yhdysvaltoihin. Ensimmäisenä kohteena on New jersey itärannikkolla. Huomenna lentokoneellinen kissoja ja koiria lennätetään länsirannikon Seattleen.

– On mahdollista, että tulevatilanne on päällä viikkoja. Kun vesi vetäytyy, löydämme suurella todennäköisyydellä lisää hylättyjä elämiä, lentoja järjestävän yhdistyksen johtaja Kim Alboum kertoo.  

Lue myös:

    Uusimmat