Älä usko kaikkea, mitä näet somessa: Mies huijasi Instagram-seuraajiaan uskottavasti jo toista kertaa

3:18
Espoolainen Jalkasten perhe aikoo elättää itsensä somettamalla. Miltä näyttää someammattilaisen arki?

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – vai kertooko sittenkään?

Filtterit, kuvan- ja videonmuokkausohjelmat sekä muut työkalut auttavat silottamaan ryppyjä niin kasvoista kuin muustakin elämästä – kuinka helppoa!

Sosiaalista mediaa voisikin kuvailla vaikeakulkuiseksi viidakoksi, jossa kehenkään ei voi luottaa. Somessa on helppo luoda itselleen kulissi, jolla voi ylläpitää haluttua mielikuvaa itsestään ja elämästään.

Byron Denton, 19, on brittiläinen tubettaja, joka on julkisesti todistanut huijaamisen helppouden sosiaalisessa mediassa.

Amerikkalaissivusto Insiderin mukaan nuori mies on aiemmin huijannut some-seuraajiaan esittelemällä kuvissaan luksuselämäänsä, jota todellisuudessa ei ole.

Koska huijaaminen kävi helposti, mies halusi huiputtaa seuraajiaan uudelleen. Tällä kertaa Byron piti Instagramissaa yllä vaikutelmaa siitä, että hän olisi nauttimassa Coachella-festivaalin tarjoamasta musiikista ja tunnelmasta.

Coachella on monien maailmankuulujen julkkisten suosiossa. Tänä vuonna festivaaleilla nähtiin muun muassa monissa kohuissa kylpenyt perijätär Paris Hilton sekä Kardashianien edustajia. Festivaali on tunnettu etenkin siitä, että sen festivaalikävijät pukeutuvat värikkäästi ja näyttävästi.

Kulissia ylläpitää erilaisilla julkaisuilla päivittäin

Huijausoperaation aluksi Byron kuvasi Instagram Stories -palveluun olevansa lentokentällä ystävättärensä kanssa – valmiina ikimuistoiseen festarikokemukseen.

Tyylitietoinen nuori julkaisi Instagram-fiidissään muutaman kuvan poseeraten tarkkaan harkituissa asukokonaisuuksissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhdessä kuvassa nuoriherra istuu nurmikolla syöden vesimelonia muiden festivaalikävijöiden näkyessä taustalla.

Todellisuudessa Byron istui kuvaa otettaessa puistossa nurmikolla, ja hänen ihonsa ei ole lähskään niin päivettynyt kuin muokatussa kuvassa annetaan ymmärtää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuvat näyttävät nopealla vilkaisulla todella aidoilta ja ne ovat saaneet valtavat määrät tykkäyksiä. Taidokkaasti muokattujen kuvien lisäksi Byron lisäsi Instagram Stories -palveluun videoita, jotka antoivat ymmärtää hänen olleen nauttimassa live-musiikista muun Coachella-yleisön kanssa.

Todellisuudessa hän oli ottanut videon toiselta some-käyttäjältä, joka oli oikeasti ollut festivaaliyleisön seassa.

Eikä siinä vielä kaikki. Jotta tilanne olisi ollut entistäkin uskottavampi, myös Byronin ystävätär lisäsi Instagramiinsa muokattuja huijauskuvia, joissa hän poseeraa upeana Kalifornian auringon alla Coachella-festivaalin maisemissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ei ollutkaan niin helppoa miltä näytti

Byron sanoo, ettei tämänkertainen huijaus ollutkaan niin helppo kuin hän oli aluksi luullut. Yllättävän moni huomasi kuvissa silmiinpistäviä muokkausvirheitä ja Byron oli nähty huijauksen aikana Lontoossa – ei Kaliforniassa festivaaleilla.

Moni seuraakin Byronin elämää jatkossa tarkkaavaisemmin.

– Uskon, että moni seuraa minua Instagramissa vain siksi, että he yrittävät saada minut kiinni seuraavasta huijauksesta, Byron pohtii.

Byron julkaisi myöhemmin YouTube-videon, jolla hän paljastaa, kuinka Coachella-festivaalimatka todellisuudessa meni.


Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Insider, YouTube

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja