Harrysta ja Meghanista tehdystä kohukirjasta uusi painos – mukana liuta uusia paljastuksia pariskunnan ja hovin jäätävistä väleistä

8:01
Herttuatar Meghan kohautti Oprah Winfrey haastattelussa - nämä paljastukset brittihovista saivat aikaan valtaisan kohun

Viime vuonna ilmestyneen kohukirjan Finding Freedomin uudessa painoksessa on liuta uusia paljastuksia Harryn ja Meghanin sekä brittihovin välillä vellovista jännitteistä.

Brittihovin jättäneistä prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista ilmestyi viime vuonna paljon kohua aiheuttanut kirja  Finding Freedom. Herttuaparin taholta kiistettiin tuolloin se, että he olisivat itse olleet mukana kirjaprojektissa. Nyt teoksesta on kuitenkin ilmestymässä uusi painos, jossa on lisää sisäpiiri väitteitä Harryn ja Meghanin sekä brittihovin jäätävistä väleistä.

Harry ja Meghan kohauttivat keväällä ja asettivat samalla hovin kiusalliseen tilanteeseen, kun he kertoivat Oprah Winfreyn haastattelussa, että hovissa spekuloitiin heidän esikoisensa ihonväriä, kun Meghan odotti Archieta. Daily Mailin mukaan Finding Freedomin päivitetyssä versiossa paljastetaan, että pari harkitsi kertovansa haastattelussa, ketkä spekulaatioiden takana olivat. 

Meghanin kerrotaan kuitenkin sanoneen Oprahille, että tieto olisi "liian vahingoittavaa heille". Kirjan mukaan haastattelu sai joka tapauksessa prinssi Williamin raivon valtaan, kun taas Meghan koki sen puhdistavana ja vapauttavana.

Tämän lisäksi kirjan päivitetyssä epilogissa esitetään Daily Mailin mukaan myös liuta muita väitteitä. Kirjassa kerrotaan myös kuninkaallisen perheen olleen helpottunut siitä, ettei Meghan saapunut prinssi Philipin hautajaisiin huhtikuussa, eli vain reilu kuukausi kohutun Oprah-haastattelun jälkeen. Myös Page Six -sivusto kertoo, että kuninkaalliset pelkäsivät, että Meghanin läsnäolo olisi aiheuttanut "sirkuksen" tai "spektaakkelin" hautajaispäivänä.

Kirjassa esitetään lehtitietojen mukaan kiintoisia väitteitä myös siitä, millainen Meghanin ja Harryn suhtautuminen kuninkaallisiin tehtäviin oli. Harryn kerrotaan olleen viime vuonna murheissaan maailmansodan muistopäivänä, kun hänen nimensä ei enää ollut seppeleessä, sillä hän ei lukeutunut enää "eturivin kuninkaallisiin". 

Kirjassa väitetään lisäksi, että hovin edustajat olisivat valehdelleet, kun julkisuuteen kerrottiin, ettei pariskunta tahtonut poikansa Archien saavan prinssin titteliä. Kirjan mukaan tilanne olisi todellisuudessa ollut päinvastainen.

Prinssi Harryn ja tämän isoveljen prinssi Williamin välit ovat puhuttaneet jo useamman vuoden ajan. Päivitetyssä kirjassa veljesten kerrotaan puhuvan keskenään. Sen sijaan Harryn ja prinssi Charlesin väitetään olevan vain hädin tuskin puheväleissä keskenään.

Finding Freedom -kirjan takana ovat Omid Scobie ja Carolyn Durand. Tatler-lehden mukaan Harryn ja Meghanin edustajat ovat kiistäneet useampaan kertaan, että herttuaparilla olisi mitään tekemistä teoksen kanssa. Lakitiimin mukaan Scobie ja Durand eivät ole käyneet keskusteluja Sussexin herttuaparin kanssa, vaan teos perustuu nimettömiin lähteisiin.

Prinssi Harry ilmoitti sen sijaan yllättäen heinäkuussa, että hän työstää parhaillaan omaa elämäkertaansa. Brittilehdistössä spekuloitiin tällä viikolla, että kuningatar Elisabet olisi lapsenlapsensa ilmoituksen jälkeen alkanut koota ympärilleen lakitiimiä varautuakseen Harryn ja Meghanin suunnalta tuleviin uusiin "hyökkäyksiin".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja