Harryn ja Meghanin Lilibet-tytär lisättiin viralliseen kruununperimysjärjestykseen – näin hän sijoittuu listalla

1:14
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin suosio on sukeltanut – tässä syy

Harryn ja Meghanin tytär Lilibet Diana syntyi kesäkuussa. 

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin toinen lapsi Lilibet Diana päätyi kruununperimysjärjestykseen virallisesti seitsemän viikkoa syntymänsä jälkeen, kertoo People. Lilibet on tällä hetkellä Iso-Britannian kruununperimysjärjestyksessä kahdeksantena.

Kruununperimysjärjestys Lilibet Dianaan asti on tällä hetkellä seuraava: ensimmäisenä Lilibetin isoisä prinssi Charles, sitten Harryn isoveli prinssi William, jonka jälkeen ovat tämän lapset prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis. Kuudentena perimysjärjestyksessä on Harry, jonka jälkeen on Lilibetin isoveli Archie.

Lilibetin äiti Meghan ei kuulu kruununperimysjärjestykseen, sillä hän ei ole syntyperäinen kuninkaallinen – kuten ei ole esimerkiksi Williamin vaimo herttuatar Catherinekaan, jota ei myöskään listalla nähdä.

Harry, Archie sekä Lilibet tulevat kaikki aikanaan kuitenkin valumaan alemmas kruununperimysjärjestyksen listalla, mikäli Williamin ja Catherinen lapset saavat jonain päivänä omia lapsia, jotka ajavat setänsä ja serkkujensa edelle. 

72-vuotias prinssi Charles on historian pisimpään Walesin prinssin tittelillä tunnettu kuninkaallinen. Tämä tarkoittaa sitä, että Charles on ollut ensimmäisenä perimysjärjestyksessä siitä lähtien, kun hän oli 3-vuotias. Tuolloin hänen 25-vuotias äitinsä Elisabet kruunattiin kuningattareksi. Vuonna 2022 Elisabetin kruunajaisista tulee kuluneeksi 70 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja