Mainos

Näin Meghanin ja Harryn poika sijoittuu kruununperimysjärjestyksessä – pienokainen laittaa pakan uusiksi

2:32
Prinssi Harry kertoi häkeltyneenä perheensä esikoisesta

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoinen on kruununperimysjärjestyksessä seitsemäs. 

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry saivat esikoisensa maanantaina 6. toukokuuta. Sussexin herttuaparin omalla Instagram-tilillä ilmoitettiin iloisesta perheuutisesta ja samalla kerrottiin, että pienokainen on poika. 

Meghanin ja Harryn esikoinen sijoittuu kruununperimysjärjestyksessä Harryn taakse, eli pieni poika on siinä seitsemäntenä.

Kuningatar Elisabetin seuraaja tulee olemaan hänen poikansa prinssi Charles, jonka jälkeen kruunun perii Harryn isoveli prinssi William.

Williamin jälkeen kruunu siirtyy hänen pojalleen prinssi Georgelle. Pikkuprinssin jälkeen järjestyksessä ovat hänen pienemmät sisaruksensa prinsessa Charlotte sekä prinssi Louis, jonka jälkeen vuorossa ovat Harry ja hänen poikansa. 

Harryn ja Meghanin lapsi hyppäsi kruununperimysjärjestyksessä kuningatar Elisabetin pojan prinssi Andrew'n sekä tämän lasten prinsessa Beatricen ja prinsessa Eugenien edelle.

Poikalapsesta ei todennäköisesti koskaan kuitenkaan tule edes prinssiä, sillä hän on niin kaukana kruunusta. Harry sai hääpäivänään 19. toukokuuta 2018 arvonimet Sussexin herttua, Dumbartonin jaarli sekä Kilkeelin paroni. Perinteisesti herttuan vanhin poika perii isänsä tittelin, joten todennäköisesti uusi pikkukuninkaallinen tullaan tuntemaan Dumbartonin jaarlina.

Dumbartonin jaarli on yksi Harryn toissijaisista arvonimistä, joten poika todennäköisesti omaksuu tämän tittelin ennen herttuan arvonimen perimistä. 

Harryn ja Meghanin esikoisen tulevat, nuoremmat sisaret sen sijaan tultaisiin tuntemaan lordeina ja ladyina ja heidän sukunimensä olisi Windsor. 

Kuningatar Elisabet kuitenkin saattaisi myöntää Harryn ja Meghanin lapsille oikeuden käyttää arvonimeä prinssi tai prinsessa, mutta tätä on pidetty jokseenkin epätodennäköisenä. On myös mahdollista, että Meghan ja Harry kieltäytyvät tyystin antamasta arvonimeä lapselleen.

Lähde: People

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja