Harrastaisitko seksiä ihmisen kanssa, jolla on seksitauti? Raati yksimielisenä

PrEP lääkitys on uusi tapa ehkäistä HIV-tartuntoja – sukupuolitautilääkäri:"Lääke on turvallinen, mutta se tehoaa vain jos sitä käyttää" 10:38
Katso myös: PrEP lääkitys on uusi tapa ehkäistä HIV-tartuntoja: "Lääke on turvallinen, mutta se tehoaa vain, jos sitä käyttää"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Nykyiset HIV-hoidot jopa poistavat tarttumisen riskin, klamydiaa on kymmenillä tuhansilla suomalaisilla, suurin osa saa myös syöpää aiheuttavan HPV:n elämänsä aikana... Miten on: harrastaisitko seksiä ihmisen kanssa, jolla on jo tiedossa oleva seksitauti? Vai pelottaisiko liikaa, olisiko ennakkoluuloja? Ajatteletko edes seksitauteja yhden yön jutuissa?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"En harrastaisi."
– Mies, 36, sinkku

"En tietenkään harrastaisi seksiä henkilön kanssa, jolla on jokin helposti hoidettavissa oleva seksitauti. Olen kyllä ollut suhteessa miehen kanssa, joka kertoi kantavansa genitaaliherpestä. Olimme todella varovaisia, enkä ainakaan tietääkseni saanut tartuntaa."
– Nainen, 31, sinkku

"Ainahan yhden yön jutussa on tautien mahdollisuus, joten vähän tulee mietittyä. Harrastaisin seksiä, mutta aina kondomin kanssa. Jos nainen ei suostuisi kondomin käyttöön niin silloin en harrastaisi yhden yön suhdetta."
– Mies, 22, sinkku

"En harrastaisi. Pelottaisi liikaa. Seksi on kivaa, muttei niin kivaa, että vaarantaisin terveyteni sen vuoksi. Pari kertaa olen harrastanut yhden yön juttuja ja huolehdin kondomin käytöstä."
– Nainen, 44, sinkku

"Kerran oppineena: yhden yön jutuissa suojaus, enkä lähtisi harrastamaan seksiä ihmisen kanssa, jolla tiedossa seksitauti."
– Nainen, 19, sinkku

"En harrastaisi. Sinkkuna ajattelin [asiaa] ja käytin kumia."
– Nainen, 37, parisuhteessa

"Yksinkertaisesti: en harrastaisi. Miksi ottaisin riskiä saada tartunta tieten tahtoen? Toki kumia voi käyttää, ja on fiksua käyttää, mutta kumikin voi mennä rikki, ja sitten joutuisi kuitenkin jännittämään, onko saanut tartunnan. Joten, ei kiitos."
– Nainen, 39, naimaton

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?


Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat