Harkitsetko kylpyhuoneremonttia? Asiantuntija kertoo, mitä asioita tulee ottaa huomioon

Kosteutta kylpyhuoneessa? Asiantuntija muistuttaa eräästä tärkeästä työkalusta, joka pitäisi löytyä jokaisesta suomalaisesta kylpyhuoneesta 1:26
Kosteutta kylpyhuoneessa? Kotoisa-ohjelman Rickard Carlsson muistuttaa eräästä tärkeästä työkalusta, joka pitäisi löytyä jokaisesta suomalaisesta kylpyhuoneesta.

Mitä kylpyhuoneremontissa tulee ottaa huomioon? Viiden jälkeen -ohjelma kysyi asiantuntijoilta.

Kotoisa-ohjelman Rickard Carlsson vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa jakamassa kylpyhuoneen remonttivinkkejä.

Monelle amatöörille kylpyhuoneremontin toteuttaminen itse voi tuntua aika mahdottomalta tehtävältä. Kylpyhuoneremontissa on lukuisia asioita, joita asiaan perehtymätön ei välttämättä osaa ajatella – lähtien oikeanlaisen laatoituksen valinnasta. Ihan yksinkertainen urakka se ei aina ole ammattilaisellekaan.

– Neliöitä on vähän ja kuitenkin tila on kallista. Se perustuu siihen, että siellä on valtava työmäärä, rakennusurakoitsija Carlsson toteaa.

Kylpyhuoneessa ollaan tekemisissä veden ja viemäreiden kanssa. Niiden kanssa työskentely asettaa omat haasteensa, jotka voivat olla amatöörille liian haastavia. 

– Nykyisin on myös aika kovat vaatimukset, että miten se pitää tehdä, jotta remontti on hyvin tehty, Carlsson lisää.

Kokonaisuus tekee sen, että kylpyhuoneremontin neliöhinta kasvaa. Valinnoilla voi toki vaikuttaa kylpyhuoneremontin loppusummaan, valitsetko esimerkiksi edullisia laattoja vai luksusta?

Huonolla työllä kalliit seuraukset

Kylpyhuoneremontissa on paljon asioita, joita ei voi tehdä vähän sinne päin. Seuraukset huonosti tai epäammattimaisesti tehdylle remontille voivat olla kalliita.

Toki kylpyhuoneen ilmettä voidaan piristää uusilla kalusteilla, mutta kalusteasennukset ja vesikytkennät on pakko teettää ammattilaisella. Itse tehtävät ratkaisut, kuten pintojen maalaus, ovat Carlssonin mukaan sellaisia, jotka ostavat usein vain muutaman vuoden lisäaikaa.

– Se kylpyhuonesaneeraus on silti pakko tehdä jossain vaiheessa, Carlsson toteaa.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Kotoisa -ohjelman Rickard Carlsson vieraili Viiden Jälkeen -ohjelmassa jakamassa kylpyhuoneen remonttivinkkejä 7:38
.

Mieti, mikä on muodikasta vielä 20 vuoden kuluttua

Tällä hetkellä remontoidaan esimerkiksi 1990-luvun alkupuolella rakennettuja kylpyhuoneita. Tuolloin laatoituksessa olivat muodissa tunkkainen persikka ja räväkkä sininen. Makukysymykset ovat aina henkilökohtaisia, mutta moni varmasti haluaa muuttaa ysärikylppärin ilmettä nykyaikaisemmaksi valinnoilla, joita kestää katsoa vielä parin vuosikymmenen päästä. Mitä värejä kannattaisi valita nyt?

– Luulen, että kaikki neutraali jollain tavalla. Aina kaikki räikeä on hauskaa, hyvää ja pirteää, mutta kannattaa miettiä, onko se vielä viiden tai kymmenen vuoden päästä trendikästä, Carlsson muistuttaa.

Hyvin tehdyn kylpyhuoneen elinkaaren pitäisi olla jopa neljäkymmentä vuotta. Käytännössä harva kylpyhuone kestää nykyisin niin pitkään ilman minkäänlaista päivittämistä.

– Pinnat ja kalusteet kuluvat. Samalla, kun tekee jotain remonttia, niin kannattaa miettiä, maalataanko pintoja siinä vaiheessa, eli halutaanko elvyttää? Carlsson kysyy.

Carlsson antaa suomalaisille kylpyhuoneille 20–30 vuoden elinkaaren.

Katso myös: Sisustussuunnittelija Milla Alftan esittelee hulppean kylpyhuoneensa.

Sisustussuunnittelija Milla Alftan suunnitteli unelmiensa kylpyhuoneen 2:42

Lue myös:

    Uusimmat