Nyt saa aitoa Alvar Aaltoa halvalla! Oulussa myytävänä olevan jättimäisen rakennelman hinta on tällä hetkellä hämmästyttävän alhainen

Oulun kaupunki kauppaa Alvar Aallon suunnittelemaa siiloa – kurkista, miltä siilo näyttää sisältä 0:25
Ostaisitko tämän 500 eurolla? Katso videolta, miltä Alvar Aallon suunnittelema siilo näyttää sisältä.

Oulun kaupunki kauppaa Alvar Aallon suunnittelemaa, vuonna 1931 valmistunutta, jättimäistä siiloa verkkohuutokaupan avulla. Historiallisen siilon hinta ei kuitenkaan päätä huimaa.

Oulun kaupungilla on myynnissä erikoinen kohde, jonka suunnittelusta on vastannut itse Alvar Aalto. Kyseessä on yli 90 vuotta vanha siilo, joka oli kauan Toppilan selluloosatehtaan käytössä. Alue kaavoitettiin kuitenkin uudelleen 1990-luvun vaihteessa tehtaan lopetettua toimintansa. Kyseessä on ensimmäinen Aallon suunnittelemista teollisuuskohteista. 

Siilo on myöhemmin ollut kymmenen vuotta oululaisen kulttuuriyhdistyksen käytössä. Siilon tiloja vuokrannut yhdistys järjesti siellä pienimuotoisia kulttuuritapahtumia. Kohteen myynnistä vastaavan Sakari Kelan mukaan tilalle etsitään nyt uutta käyttöä. 

– Kohdetta myydään koska sille ei ole löytynyt vähään aikaan mitään järkevää käyttötarkoitusta. Haluamme nyt tätä kautta kokeilla jos löytäisimme jonkun, joka antaisi rakennukselle uuden elämän.

Siilon rakenteille tehtiin hiljattain laajat kuntotutkimukset, jonka perusteella rakennusvalvonta asetti siilon käyttökieltoon.

– Kohde tarvitsee mittavia kunnostustoimenpiteitä ja tämän vuoksi etsimme nyt uusia sijoittajia. Rakennus on suojeltu, mutta käyttötarkoituksia ei ole rajoitettu. Siitä saa halutessaan tehdä vaikka asunnon. 

"Ei odotuksia hinnan suhteen"

Kesäkuun 25. päivään mennessä rakennuksesta oli tarjottu vaatimaton 500 euron summa. Vaikka aitoa Alvar Aaltoa saisi tällä hetkellä itselleen melko halvalla, ei Oulun kaupunki odota myyntihinnan nousevan kovinkaan korkealle. 

– Täytyy tunnustaa, ettei meillä ole kovin korkeita odotuksia hinnan suhteen. Pääasia on, että löytäisimme jonkun, joka esittäisi siilolle järkevän korjaussuunnitelman ja käyttötarkoituksen. Se voi lähteä hyvinkin tuohon hintaan. 

Kohteen huutokauppa päättyy 21. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat