"Häpeällinen päätös, poliittisen voiman tulos" – Eva Wahlströminkin lyönyt nyrkkeilysuuruus otti kiistanalaisen voiton kasvot verillä

Irlantilainen nyrkkeilytähti Katie Taylor nousi lauantaina New Yorkissa naisten kevytsarjan neljän liiton mestariksi voittamalla belgialaisen Delfine Persoonin. Tuomaripäätös on aiheuttanut suurta kuohuntaa.

Persoon antoi Taylorille tämän uran kovimman haasteen painamalla sisukkaasti päälle läpi ottelun. Monen asiantuntijan mielestä Persoon oli kehässä parempi, mutta tuomarit pisteyttivät ottelun Taylorille 95-95, 96-94, 96-94. 

Yksi arvostelijoista oli Carl Frampton, Taylorin hyvä ystävä. 

– Mielestäni tuomarit näkivät ottelun väärin. On sydäntäsärkevää nähdä Persoon kyynelissä. Mielestäni hän voitti ottelun selvästi, ja päätös oli häpeällinen, Frampton kommentoi Independentin mukaan.

Raskaan sarjan ex-mestari David Haye meni vielä pidemmälle. 

– En halua nähdä sitä, että joku on antanut kaikkensa salilla, mutta hän ei saa ansaitsemaansa päätöstä poliittisen voiman takia. Delfine Persoon on murtunut tämän takia, Haye totesi.

Myös otteluillan promoottori Eddie Hearn oli pahoillaan Persoonin puolesta. Hänen mielestään ottelun oikea tulos oli tasapeli.

Taylor on yksi Hearnin kultakimpaleista. 

– Hän (Taylor) sanoi minulle, että jos ottelun lopputuloksesta on jotain epäilyksiä, ottelemme uudestaan. Sanoin hänelle, että mielestäni se meni tasan, johon hän vastasi, että otellaan uudestaan, Hearn summasi. 

Taylor nautti valtavasti ottelusta, joka oli osa Anthony Joshuan MM-iltaa. Joshua hävisi yllättäen Andy Ruizille.  

– Minusta tuntui, että tein alussa tarpeeksi voittaakseni ottelun. Taisto oli tasainen, ja hän oli todella vahva. Tämä oli loistava näytös naisten nyrkkeilylle, 32-vuotias irlantilaismestari kommentoi British Boxing Newsin mukaan

Viime joulukuussa Eva Wahlströmin kukistanut Taylor on voittanut kaikki 14 otteluaan. Persoonin saldo on 43 voittoa ja kaksi tappiota. 


Lue myös:

    Uusimmat