Mainos

Hangon Tehtaanniemen kaava vahvistettiin

Uudenmaan ympäristökeskus on vahvistanut Hangon Tehtaanniemen asemakaavan muutoksineen. Kaava sallii kallioiseen rantamaisemaan erilaista hotelli- ja liiketilaa 8000 neliömetriä. Vahvistamatta jäi suunnitellun venesataman alue, jota vastusti etenkin paikallinen ympäristöyhdistys.
-Konkreettisia rakennussuunnitelmia ei toistaiseksi ole, eikä kaavaa ole laadittu yrittäjien toivomuksesta, kertoo Hangon kaupungin kehitysyhtiön toimitusjohtaja Jukka Ryky.

Tehtaanniemi sijaitsee lähellä Hangon Länsisatamaa ja on säilynyt lähes koskemattomana rantapuistona vuosikymmenten ajan. Ympäristökeskuksen näkemyksen mukaan alue on kaupungin merellisen julkisivun kannalta tärkeä.

Uusi venesatama olisi leikannut rantaviivaa ja vähentänyt puistoaluetta merkittävästi. Nyt hyväksytty kaava nappaa sekin puistosta runsaan hehtaarin, mutta ympäristökeskus katsoo haitan siedettäväksi.

90-luvun alussa Tehtaanniemeen suunniteltiin suurisuuntaista vapaa-aikakeskusta. Hanke tukehtui yrittäjän rahanpuutteeseen ja riitoihin Hangon kaupungin kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.